דו"ח חדש של איגוד שמורות הטבע ביבשת אפריקה מציג תמונה קודרת במיוחד בנוגע למצבם של הפילים ביבשת. לטענתם, לפחות 730 אלף מהיונקים האדירים נעלמו מהשמורות שלהם. בכירים בשמורות הטבע חושדים שזה כתוצאה מציד לא חוקי של החיות בשטחי השמורות.

בכל יבשת אפריקה ישנם 73 אזורים מיוחדים, ברחבי 21 מדינות, שמטרתם להוות אזור מחייה בטוח בשביל הפילים. חוקרים מהמכון למחקר אקולוגי בפרטוריה שבדרום אפריקה, אומרים שזוהי שעת חירום והגיע הזמן למעשים.

A post shared by Jessica Flanagan (@jessflanagan) on

תופעת הציד הלא חוקי של פילים מתקשרת למכירות של חיטי השנהב של החיות על ידי סוחרים בשוק השחור. מחקר שיצא באוגוסט האחרון הראה שמספר הפילים ברחבי אזור הסוואנה שבאפריקה הולך ופוחת. כלומר, הפילים בסכנת הכחדה כל עוד החטים נמכרים ברחבי היבשת והעולם.

משנת 2007 ועד שנת 2014, אוכלוסיית הפילים על היבשת צנחה באופן דרמתי בכ-30% ומאז היא ממשיכה לרדת כל שנה. כיום, על פי הערכות של חוקרים שעוקבים אחר פעילותם של היונקים האדירים, ישנם כ-352,271 פילים ברחבי אפריקה.

A post shared by @elephants_need_you on

לטענת החוקרים מהמכון האקולוגי בפרטוריה, מדי שנה נמצאות כ-12 גופות של פילים שנהרגו בשביל הניבים שלהם על כל קבוצה של 100 פילים. מה שמצביע על פעילות אינטנסיבית של ציידים, מספיק בשביל לדלל את האוכלוסיית הפילים במדינות מסויימות.

מבין המדינות שבהן נמצאות שמורות טבע לפילים, המצטיינות הן דרום אפריקה, אוגנדה, מלאווי וקניה – בהן לא נרשמה ירידה באוכלוסיה של החיות. לעומת זאת, במדינות כגון זמביה, קמרון וקונגו, אוכלוסיית הפילים נמצאת בסכנת הכחדה.

(מקור)