פחד נוראי בחוג הארקטי הצפוני: חייהם של כפריים מצפון-מזרח רוסיה הפכו לסיוט, לאחר שעשרות דובי קוטב נדדו לאזור מגוריהם בחיפוש אחר מזון. מקומיים מספרים כי המצב החמיר כל כך, שילדים מפחדים להסתובב ברחובות ואנשים חוששים שהטורפים האימתניים יתקפו בני אדם.
התופעה מתחוללת בעיקר במחוז צ'וּקוטה, השוכן מערבית למיצר ברינג. מומחים מסבירים כי דובי הקוטב מתקרבים יותר ויותר למושבות המקומיות בגלל שמי הים באזור לא קופאים וכתוצאה מכך, הטורפים - אשר זקוקים לחלקי קרח מהם הם דגים - לא מסוגלים לתפוס את מזונם. בלית ברירה, הם נאלצים לנדוד לכפרים בחיפוש אחר מזון.
עד כה נספרו 63 דובים באזור. בעקבות הופעתם, החלו לפעול באזור סיורים של ארגון ה-WWF (הקרן העולמית לשימור חיות הבר). בסרטונים שעלו לרשתות החברתיות, ניתן לראות כיצד חברי הארגון משתמשים באקדחי נורים בשביל להבהיל את הדובים. כמו כן, הם גם תועדו מאכילים את הדובים בפגרים של כלבי ים.
אנטולי קוצ'נב, מומחה מקומי לדובי קוטב, ביקר את פועלם של חברי הארגון וטען שזה רק עניין של זמן לפני שהטורפים יתרגלו לטקטיקות ההפחדה שלהם. מאוחר יותר, מקסים דמינוב, פעיל של ה-WWF, התייחס לדבריו ואמר כי הם נלחמים על חייהם של התושבים המקומיים.
"דוב מורעב עשוי לפגוע או להרוג בן אדם", אמר דמינוב. "קרו כבר כמה מקרים בעבר לפני שהקמנו את מחלקת הסיור. מאז שהתחלנו לעבוד באזור, כבר מנענו מהדובים להיכנס לכפרים באזור. אנחנו עובדים ללא הפסקה". כמו כן, דמינוב הוסיף שאף דוב לא נפגע מירי הנורים.
На Чукотке 56 голодных белых медведей рыскают в окрестностях села Рыркайпий из-за теплой погоды: лед у берега непрочный и они не могут уйти. Медведи доедают туши моржей и мусор на побережье, но еды все равно мало, они очень истощали. Жители села не могут выйти из домов. pic.twitter.com/4h8u0LIT1D
— Лентач (@oldLentach) December 6, 2019
זו לא הפעם הראשונה שדובי הקוטב מפחידים את תושבי צפון רוסיה. בפברואר השנה, דווח כי למעלה מ-50 דובים נצפו באזור קבוצת האיים נוביה זמליה. חלקם נצפו נוברים באשפה של תושבי האזור, שעה שאחרים אפילו תועדו נכנסים לבניינים.
פיזור דובי הקוטב היא מטלה מאוד מורכבת עבור התושבים והרשויות, שכן הטורפים נמצאים בסכנת הכחדה והריגתם מהווה עברה על החוק ברוסיה. בעבר, דווח על מקרים של שימוש באמצעים לפיזור הפגנות להברחת הדובים (כגון כדורי גומי), אך נכון לעכשיו עדיין לא נמצא פתרון לבעיה.