אם מצאתם את עצמכם הולכים מעט ברחוב בחודש האחרון, אז סביר להניח שראיתם לא מעט ציוד מיגון אישי זרוק שהושלך על הארץ – בין אם זה כפפות חד-פעמיות, מסכות כירורגיות או בקבוקים ריקים של אלכוג'ל. בשבועות האחרונים, עלו לרשתות החברתיות לא מעט פוסטים שקוראים לציבור שלא להשליך את הציוד על הארץ בשביל למנוע זיהום סביבתי. כעת, עלתה סברה כי התופעה לא רק מזהמת את הסביבה, אלא גם עשויה להפיץ את נגיף הקורונה.
גורמים מתחנת משטרת סוומפסקוט, מסצ'וסטס, התייחסו לסברה בהודעה בחשבון הפייסבוק הרשמי שלהם – שם הם טענו כי ציוד המיגון מסוכן יותר מאשפה רגילה כיוון שיש סבירות גבוהה יותר שהוא ידביק אנשים בווירוס הקטלני.
"עלינו לעצור את התפשטותו של נגיף ה-COVID-19 ואחת הדרכים לעשות את זה היא על ידי השלכת פסולת המיגון בצורה נכונה", נכתב בפוסט. "הזיהום הסביבתי הזה מחמיר את הבעיה שלנו ועשוי אפילו להדביק את אנשי התברואה בנגיף הקטלני". בהמשך הפוסט נכתב כי בסמכותן של רשויות האכיפה המקומיות להטיל על אנשים שמשליכים אשפה ברחוב קנסות בגובה שלך יותר מ-5,000 דולר.
הפוסט של תחנת המשטרה עורר גלים בפייסבוק, שם תושבים רבים התייחסו לתופעה הבזויה. "תודה שהתייחסתם לעניין הזה", הגיבה קת'לין נוהלתי, אשר הזדהתה כעובדת סופרמקט מקומי. "יש לי 5 ילדים בביתם והפסולת הזו לא רק מסכנת אותי ואת הפרנסה שלי, אלא את כל המשפחה שלי".
בעיר ניו יורק, כמו בישראל, התושבים מחוייבים ללכת בשטחים ציבוריים עם מסכות מיגון – הוראה שהגבירה לאחרונה את הימצאותן של מסכות כירורגיות ברחובות. מעבר לסיכון הפוטנציאלי בהפצת נגיף הקורונה, השלכתן של המסכות והכפפות החד-פעמיות עשויה להוביל לזיהום סביבתי של מיקרופלסטיקים המצויים בהן.
אדיראן אספוזיטו, מנכ"לית עמותת ה- Citizens Campaign for the Environment, התייחסה לתופעה בריאיון לכלי התקשורת המקומיים ואמרה: "ציוד המיגון האישי נועד לעזור לנו להילחם באתגר האדיר שאנחנו ניצבים מולו. במקום זה, הוא הפך למזהם ולבעיה נוספת שאנחנו נאלצים להתמודד איתה בתקופה הקשה הזו".