ההשפעה של ההתחממות הגלובלית החלה להיראות על הר האוורסט, כאשר רשויות בנפאל וסין מדווחות כי גופותיהם של קורבנות ההר מתחילות לצוץ לעיתים תכופות יותר. אתר ה-NY Post מדווח כי בתקופה האחרונה נרשמה עלייה בטמפרטורות באזור הפסגה, מה שהוביל להתמוססות הקרחונים באזור ולחשיפתן של גופות מטפסים שאיבדו את חייהם בניסיון לכבוש את ההר הגבוה בעולם.
"בגלל ההתחממות הגלובלית, מדפי הקרח והקרחונים נמסים בקצב מהיר מהרגיל", סיפר אנג צ'רינג, נשיא איחוד המטפסים הנפאלי לשעבר. "כתוצאה מכך, גופות שנקברו תחת הקרח לאורך השנים מתחילות להיחשף". מספר המטפסים המדויק שאיבדו את חייהם בניסיון לכבוש את הפסגה אינו ידוע, אך גורמים בקהילת מטפסי ההרים מעריכים כי המספר קרוב לכ-300 אנשים (יותר משליש מהם היו מדריכים מקומיים).
Mt Everest's melting glaciers are revealing bodies of dead climbers https://t.co/Z1Cs3eJ7s3 pic.twitter.com/Qel8H4UK8m
— New York Post (@nypost) March 22, 2019
רשויות נפאל דיווחו בשנה שעברה כי הם מצאו את גופותיהם של שני מטפסי הרים, אחד יפני והשני מקדוני, שנהרגו במהלך הטיפוס על ההר. כמו כן, מאז שדווח על השפעות ההתחממות הגלובלית, כבר לא ניתן לראות את מונומנט ה-"מגפיים הירוקים" בסמוך לפסגה. מדובר בשרידי הגופה של מטפס אלמוני שמת מקור בשנת 1996 ומגפיו הירוקים הפכו לסממן של הסכנות האדירות שנמצאות על ההר.
חילוץ גופות מפסגת האוורסט הוא אחד הנושאים הכי שנויים במחלוקת בקהילת טיפוס ההרים. הגופות שהכי קשה לחלץ נמצאות מעבר ל-"אזור המוות" (Death Zone), אשר נמצא בסמוך לפסגה שנישאת לגובה של 8,850 מטרים ודלה מאוד בחמצן. "בשביל להוריד גופה אחת, אתה מסכן את החיים של לפחות 10 אנשים", סיפר צ'רינג. מטפסים ומדריכים רבים גורסים בצער כי חילוץ הקורבנות לא שווה את הסיכון שעומד בפני עשרות האנשים שנשלחים להוריד אותם.
Land marker know as green boots pic.twitter.com/jRYkgmVSDO
— Damian MAGA NyctoPhilia ASMR QAnon wwg1wga (@dtill96) March 23, 2019
השינויים במזג האוויר על פסגת האוורסט מוכרים בקהילת המדע לפחות מאז 2017, כאשר צוות של מומחים מדד את טמפרטורת קרחון קומבו, נפאל. ממצאי המחקר שלהם חשפו כי הטמפרטורה שנמדדה הייתה מינוס 3.3 מעלות צלסיוס וזהו המינימום האפשרי על מנת לשמר את הקרח. במסקנות המאמר נכתב כי "הממצאים מצביעים על כך שאפילו הקרחונים הגבוהים ביותר בהרי ההימליה רגישים לשינויים באטמוספרה – והם יהיו פגיעים בעתיד לעלייה בטמפרטורות".