אחרי ערב החג הקריר והיבש, חול המועד בפתח, ואיתו אותה אווירה רק עם מטריות. כצפוי, היום ומחר יהיה קר מהרגיל, ולמרות הצפי לגשם כבר היום בתחילתו, אתמול (שבת) המודלים שוב אכזבו והמשיכו את מגמת העונה היבשה והשאירו את מירב המשקעים מחוץ לאזורנו.

גשם צפוי רק החל משעות אחר הצהריים, וגם אז בחלקים שונים ברחבי הארץ בלי אזור מוגדר. לקראת שעות הערב הגשם יתפשט דרומה ויגיע עד אילת, עם יום שני קריר וגשום במיוחד. את השינוי נתחיל להרגיש כבר ביום שלישי, ואם אתם בונים על טיול או מסלול, זה יום חמישי הוא בדיוק היום הנכון לצאת אל הטבע. מתלבטים איפה לטייל? הנה באנו לעזרה.

 ריק בצפון (צילום: אורלי גנוסר)
יום חמישי הוא בדיוק היום לצאת צפונה ולטייל | צילום: אורלי גנוסר

 

יום ראשון - 13.04
מעונן חלקית עד מעונן עם טמפרטורות נמוכות מהרגיל לעונה. בבוקר ייתכן טפטוף, ובצהריים יחלו לרדת גשמים מדי פעם, מלווים בסופות רעמים בודדות מצפון הארץ ועד הנגב. בערב ובלילה הגשם צפוי להתפשט גם לאזור אילת, וקיים ‏חשש משיטפונות בנחלי הדרום והמזרח. בחרמון ירד שלג.

יום שני - 14.04
מעונן חלקית עד מעונן וקריר מהרגיל. הרוחות תתחזקנה,‏ ויוסיפו לרדת גשמים מקומיים מצפון הארץ ‏ועד הנגב. קיים ‏חשש משיטפונות בנחלי הדרום והמזרח. הגשמים יתמעטו ויחלשו בשעות אחר הצהריים.

 

יום שלישי - 15.04
מעונן חלקית וקריר מהרגיל.‏ בשעות הבוקר ייתכן גשם מקומי קל בצפון הארץ ובמרכזה.

יום רביעי - 16.04
מעונן חלקית בעננות גבוהה ותחול עלייה בטמפרטורות, אולם הן יוסיפו להיות מעט נמוכות מהרגיל לעונה במרבית האזורים.

 

יום חמישי - 17.04
נאה עם עלייה ניכרת בטמפרטורות, והן תהיינה מעט גבוהות מהרגיל לעונה. תורגש ירידה באחוזי הלחות בפנים הארץ. בהרים ינשבו רוחות מזרחיות ערות לאורך היום. לאורך מישור החוף ינשבו רוחות צפוניות ערות בשעות אחר הצהריים.