עונת ההוריקנים מתחילה רשמית בארה"ב בתאריך 1 ביוני אך לוויין של נאס"א כבר תיעד את הסופה הטרופית הראשונה "אלברטו" מול חופי דרום קרוליינה. סופה טרופית (הוריקן, טייפון או ציקלון) נוצרת מעל אוקיינוסים באזורים של שקע ברומטרי (לחץ אוויר נמוך) ועשויה להגיע לקוטר של עד 500 קילומטרים. (מקור)
אבל למה נותנים להן שמות ומי קבע שיקראו לסופה הזו אלברטו? משנת 1953 ניתנים לסופות הטרופיות שמות פרטיים, לפי האלפבית הלטיני (איי, בי, סי) כשהחלוקה בין שמות גבריים לנשיים מאוזנת (הוריקן אחד נשי ואחד גברי).
השמות נבחרים על ידי ארגון המטאורולוגיה העולמי ועבור הסופות הטרופיות באוקיינוס האטלנטי השנה נבחרו כבר השמות הבאים: אלברטו, בריל, כריס, דבי, ארנסטו, פלורנס, גורדון, הלן, אייזק, ג'ויס, קירק, לסלי, מייקל, נאדין, אוסקר, פטי, רפאל, סנדי, טוני, ואלרי ו-וויליאם.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
עד 1979 ניתנו רק שמות של נשים ואז הוכנסה לשימוש רשימה שש-שנתית שבה ניתנים לסירוגין שמות של גברים ושמות של נשים. במקרים שסופה גורמת לנזק כבד, שמה מוצא מהרשימה כדי שלא ייעשה בו שימוש. ברשימה של כל שנה יש 21 שמות וסך הכול נקבעים מראש 126 שמות למחזור של שש שנים. אם יש עונה אלימה במיוחד וצריך יותר מ-21 שמות, ההוריקנים הבאים מקבלים שמות לפי האלפבית היווני (אלפא, בטא, גמא).