אם הייתם מנסים לחטוב עצים עם ראשכם הייתם מגיעים מהר מאוד לאיכילוב עם זעזוע מוח במקרה הטוב וסדק בגולגולת ברוב המקרים, אבל נקרים עושים זאת כל הזמן מבלי לסבול או להיפגע. עד היום הועלו כמה השערות בהן שרירים חזקים, טכניקת קידוח מיוחדת או גולגולת המסוגלת לשמור על המוח במקום בזמן הפעולה המהירה והאינטנסיבית, אבל אף אחד מעולם לא ניתח בצורה מדוקדקת את מכניקת הניקור של הציפור הזו כמו פן יובו וצוות החוקרים שלו מאוניברסיטת בייהנג שבבייג'ינג (סין). (מקור)
החוקרים למדו במשך שלוש שנים את התכונות המכניות של פעולת הניקור, הרכב העצם של הגולגולת והמקור של הנקר, והשוו אותם לציפורים ממשפחת העפרוניים. עוצמת המקור של שתי הציפורים דומה אבל הגולגולת של הנקר הרבה יותר חזקה, לדברי החוקרים.
למרות שנקרים חוצבים חורי קינון בעצים רכים יחסית או רקובים, הפעולה עצמה עדיין מפעילה לחץ עצום על המקור, הראש והצוואר של הציפור העדינה למראה. החוקרים גילו שהנקר פיתח במשך מיליוני שנות אבולוציה עצמות ספוגיות יותר בעלות מבנה מיוחד המשמשות בפועל כבולם זעזועים טבעי. החללים בתוך העצמות, המלאים במח עצם, צפופים יותר ומסוגלים לעמוד בלחץ הרב של הניקור מבלי לגרום לנזק מוחי. כעת מקווים החוקרים שעבודתם תסייע לפתח טכנולוגיות מצילות חיים לבני אדם.