חוקרים גילו מאובן ובו עקבות ציפורים על גדות נהר במדינת ויקטוריה. העקבות הן העתיקות ביותר שנמצאו ביבשת. על פי סימני הגרירה, גדת הנהר הייתה שטח הנחיתה של הציפורים
מסר מהעבר: מאובנים מעידן הקרטיקון שנמצאו על גדות נהר בדרום מזרח אוסטרליה נסכו רוח של אופטימיות על מדענים ביבשת הדרומית. הם מקווים לגלות ממצאים על מיני הציפורים העתיקים שהתעופפו על כדור הארץ לפני 100 מיליון שנה, ואולי על התפתחותה של התעופה עצמה.
לדברי אנתוני מרטין, פלאונטולוג באוניברסיטת אמורי באטלנטה שהוביל את הצוות שמצא את המאובנים, הממצאים מעידים על קיומן של ציפורים גדולות שחיו לצידם של הדינוזאורים לפני כ-105 מיליון שנים.
החוקרים שבדקו את המאובנים טוענים כי למעשה מצאו עקבות של שתי ציפורים, כנראה בגודל של אנפה קטנה. על פי האצבע האחורית שלהן ניתן היה לקבוע שהשתיים אכן עפו באוויר. האצבעות האלה היו שונות מעקבות של חיה אחרת שנמצאה בקרבת מקום.
אבל מה שגירה את סקרנותם של החוקרים היה סימן הגרירה הארוך שהוביל לאחת העקבות. "מיד ידעתי מה זה", אמר מרטין. "מסלול נחיתה. ראיתי סימנים דומים שנעשו על ידי אנפות בחולות ג'ורג'יה". החוקרים משערים שהסימן נוצר בזמן שהציפור הכינה את עצמה לנחיתה רכה על הקרקע.
המקום בו אותרו העקבות נקרא "The dinosaur cove", מאגר בלתי נדלה לעצמו של דינוזאורים שלא חלמו מעולם להתרומם מעל פני הקרקע. סימנים לציפורים, לעומת זאת, היו נדירים ביותר.
(מקור)