משלוש ברמודה, המקום שבו אנשים נעלמים. לאורך ההיסטוריה האנושית, נרשמו למעלה מ-300 מקרים בהם כלי תעופה ושייט נעלמו באזור המסתורי – הרבה מהם לא נמצאו לעולם. עד היום, אף אחד לא ממש ידע מה נמצא במים המבהילים הללו שגורם לכל אדם שנכנס אליהם להיעלם.
מומחים רבים מאמינים שהסיבה להיעלמויות היא גלים אימתניים שבולעים ספינות בשלמותן. אחרים גורסים שמערבולות אדירות ששואבות את כלי השיט לעומקי האוקיינוס הן ההסבר ההגיוני. מה שבטוח, לא במקרה מכנים את המקום הזה כ"אי השטן".
לאחרונה, צוות ההפקה של הסרט הדוקומנטרי "לנקז את משולש ברמודה" יצא למסע באזור כאשר משימתם היא לפתור את התעלומה של משולש ברמודה – שטח ימי של כמעט 70,000 קמ"ר בין פורטו ריקו, מיאמי והאי ברמודה.
משלוש ברמודה עצמו נמצא באזור שידוע בקרב קהילת הגיאולוגים בתור "תעלת פורטו ריקו". מתחת לאזור עצמו שוכנת תהום בעומק של כ-8 ק"מ, הנקודה העמוקה ביותר בכל האוקיינוס האטלנטי. שם, חושדים הגיאולוגים, ישנה תנועה ערה מאוד של לוחות טקטוניים שיכולה ליצור גלים כל כך אדירים ועוצמתיים, שהם מסוגלים להטביע אוניות שלמות – כמו ה-USS Cyclop.
אם אינכם מכירים, המקרה של ספינת ה-USS Cyclop הוא אחד הידועים לשמצה באזור. מדובר בספינת מסע שנעלמה בשלמותה ב-4 למרץ 1918. יחד איתה, נעלמו 309 אנשי צוות ומטען שלם שכלל 10 אלף טון של עופרת מנגן –כל זה ללא אותות מצוקה. עד היום ישנן אינספור תאוריות לגבי היעלמות הספינה, מצוללות גרמניות, לשודדי ים באזור ועד לתמנון ענקי שהתנפל על הספינה וגרר אותה איתו למעמקים. אפילו בימינו, צוותי חילוץ וצוללנים לא מצאו שרידים של הספינה.
מעבר לאוניות מסע, נעלמו במשולש ברמודה גם כלי טייס. בדצמבר 1945, אבד הקשר עם חמישה מפציצים בזמן טיסה מעל משולש ברמודה. זאת שזכתה עם הזמן לשם "טיסה 19", הייתה טיסת ניווט שגרתית באזור חופיה של פלורידה. על המשימה פיקד סגן צ'ארלס טיילור, שהודיע באמצע הטיסה על תקלה במצפנים שלו והחמרה במזג האוויר – ומאז אבדו עקבותיו. צוות משימת החילוץ שיצאה לאזור לחלץ את הצוות האווירי נעלם גם כן.
שרידי המטוסים מעולם לא נמצאו. 14 אנשי הצוות של "טיסה 19" ו-13 אנשי החילוץ לא נראו יותר מעולם. קונספירטורים רבים מסבירים את ההיעלמות עם שלל תאוריות כגון ערפל אלקטרומגנטי ועד היתקלות בחייזרים תוך כדי הטיסה.
אם אתם מחפשים הסברים להיעלמויות באזור המשולש, מעבר לקונספירציות על מפלצות אקווטיות, חייזרים מהחלל החיצון ותופעות על-טבעיות, אז תשמחו לדעת שיש לא מעט כאלה. צוות ההפקה של הסרט התיעודי "לנקז את משולש ברמודה" היה באזור עם כמה מדענים בניסיון להבין את התופעה המסתורית. הנה כמה הסברים מדעיים להעלמויות.
הרים תת ימיים ושוניות קטלניות
באמצעות צילומי סונר, ניתן לראות שבאזור המשולש נמצא הר תת ימי בגובה של כ-4,000 מטרים. גיאולוגים מאמינים שההר הזה נוצר כתוצאה מהתפרצויות וולקניות שהתרחשו באזור לפני יותר מ-30 מיליון שנה. הסברה היא שבזמן השפל, כלי שייט יכולים לפגוע בהר ולטבוע לקרקעית האוקיינוס.
כמו כן, לאורך השנים הצטברו באזור שוניות אלמוגים שעם הזמן הקיפו ותחמו את המשולש עצמו. אחרי שנים ארוכות בהן השוניות גדלו והתאבנו, הן הפכו להיות מעין שוברי גלים טבעיים בגובה של עד 12 מטרים מהקרקעית. הן כמעט ובלתי נראות וחלקן אף עוברות את פני הים בזמן השפל – ואם כלי שייט פוגעת באחד מהשוברים הללו, הם יכולים לנקב את בטנו ולהטביע אותו.
מערבולות
תאוריה נוספת שמסבירה את הסכנה האדירה באזור נוגעת למערבולות. טים ליפי, פרופסור לביולוגיה ימית, מכיר את האזור על בוריו ומדבר רבות על התופעה הקטלנית. לטענתו, באזור משולש ברמודה ישנן אינספור מערות תת קרקעיות עם כוח שאיבה יוצא דופן שיכול בתאוריה לשאוב אובייקטים גדולים מתחת למים.
המערות הללו נוצרו, ככל הנראה, כאשר גובה פני המים היה נמוך יותר וגשם חומצי (כתוצאה מפעילות וולקנית) שחק את הקרקעית של ימינו ויצר תהומות. פרופ' ליפי מדגיש כי אין מקום אחר על פני כדור הארץ שבו מתחוללות מערבולות כאלו.
מזג האוויר
שורה של מדענים טענו לאחרונה שזרמי האוויר באזור יכולים ליצור סופות רוח אדירות – חלקן יכולות להגיע למהירויות של עד כ-170 קמ"ש. ישנה תאוריה שפרצי הרוח הללו מסוגלים בקלות להפוך אוניות על צידן.
כמו כן, מטאורולוגים רבים סבורים שהמיקום של משולש ברמודה הוא קטלני מבחינת פעילות מזג האוויר. כאמור, המשולש עצמו נמצא בין מיאמי, פורטו ריקו והאי ברמודה – או במילים אחרות, במרכז האוקיינוס האטלנטי. מדובר באזור שהוא למעשה צומת דרכים של סופות הוריקן, סערות של קו המשווה וסופות ממפרץ מקסיקו. כלומר, עוד סיבה לרוחות עזות, ים סוער, מערבולות קטלניות וגלים גבוהים.
(מקור)