איך הולכת האמרה הזו? אין עשן בלי אש, ואין חרא בלי מישהו שחרבן אותו. גללים היא כמובן דרך מצוינת לזהות נוכחות של בעלי חיים, וקבוצה של מדענים הוכיחה זו שוב בקנה מידה ענק: כתמי צואה ענקיים באנטרקטיקה, שנראו בתמונות שצולמו מהחלל החיצון, סייעו למדענים לגלות מושבת ענק של כ-1.5 מיליון פינגווינים שלא היו מודעים לה עד כה.
בשנה שעברה הבחינו המדענים בכתמים לא ברורים בצילומי הלוויין של האזור, שהובילו אותם למסקנה כי מדובר בגוואנו, כלומר צואה של עופות. משלחת שיצאה לאזור פיזית אישרה כי מדובר במושבת פינגווינים נידחת שמעולם לא נגלתה עד כה עקב הימצאותה במיקום כה נידח שהוא אפילו לא מופיע באף מפה.
לפי ההשערות, המושבה הייתה קיימת באזור ה-Danger Islands, שרשרת איים מרוחקת ומסוכנת ביבשת, במשך כמעט 3,000 שנים. צוות חוקרים מאוניברסיטת לואיזיאנה אף ערך חפירות במקום וגילה שרידים של עצמות ושברי ביצים. בגלל שהאזור היה מוקף קרחונים עבים, המושבה הייתה מוגנת מפני דיג או כל התערבות של בני אדם עד כה. אלא שההשלכות של ההתחממות הגלובלית לא פסחו גם עליה, שכן המדענים מאמינים כי בין 190 ל-375 אלף פינגווינים נהרגו ב-40 השנים האחרונות – כ-15 אחוז מכלל המושבה.
בדיעבד, כתמי הגללים הופיעו לראשונה בצילומים שנלקחו בשנת 1982, כאשר גודל המושבה הגיעה לשיאו בשנות ה-90 המאוחרות, ומאז היא החלה להתדלדל. "שינויי האקלים באנטרקטיקה הם הקיצוניים ביותר בעולם", אומרת דוקטור הת'ר לינץ', אקולוגית מאוניברסיטת Stony Brook בניו יורק.