דייגים ממקסיקו שברו את הרשת אחרי שלכדו דג משוט ענק, שלפי המסורת המקומית מהווה סימן לאסונות שעתידים להתרחש. הסרטון שמציג את היצור הענק צבר עד כה יותר מ-200,000 צפיות בטוויטר, כאשר הצופים בו מודאגים מפני רעידת אדמה ענקית שצפויה להגיע בעתיד הקרוב.
דג המשוט – שהוא הדג הגרמי הגדול בעולם ומסוגל להגיע לאורך של 17 מטרים – נתפס בחודש שעבר מול חופי מדינת סינלואה, שבחופה המערבי של מקסיקו. התיעוד מראה את היצור הכסוף, שמתהדר בסנפיר ראש כתום בוהק ובסנפיר גב שחוצה את כל גופו הארוך, מתנשף ומנסה להזיז את גופו בעוד הוא שוכב בתא מטען של רכב.
הצופים ברשת נדהמו מכך שהצליחו לתפוס את החיה העצומה, שנצפית רק לעתים רחוקות מכיוון שהיא שוכנת בעומקים של בין 500 ל-1,000 מטר מתחת לפני האוקיינוס. עם זאת, רבים העירו כי התצפית על דגי המשוט פירושה שרעידת אדמה צפויה להתרחש.
"רעידת אדמה וצונאמי מגיעים", הכריז אחד הגולשים. "כולנו הולכים למות". בינתיים, גולש אחר כתב: "אתם לא חייבים להאמין לי, אבל בצ'ילה הדג הזה הוא סימן לכך שמשהו רע עומד לקרות". אחרים הביעו דאגה לשלום הדג העצום: "למה הם לא מחזירים אותו למים, החיה המסכנה מתקשה לנשום. ואז הם מתלוננים כשיש להם רעידת אדמה ענקית".
האמונה כי הופעת דג משוט מסמנת רעות והתקרבות של אסון מבוססת על המיתולוגיה היפנית, שבה דגי משוט נתפסים כסמלים של רעידות אדמה וקטסטרופות אחרות. על פי כן, אוכל הפלנקטון המרשים יעלה לפני הים ויחשוף את עצמו רק כשהוא מרגיש שצרות בדרך. החששות הללו התגברו במהלך רעידת האדמה והצונאמי של פוקושימה ב-2011, כאשר עשרות יצורים ימיים נשטפו לחוף בשנתיים שקדמו לאסון.
הירויוקי מוטומורה, פרופסור לאיכתיולוגיה (חקר הדגים) באוניברסיטת קגושימה, התייחס למיתוסים על דגי המשוט ואמר: "הקישור לדיווחים על פעילות סיסמית חוזר הרבה מאוד שנים אחורה, אבל אין הוכחות מדעיות לכך. מהבחינה הזו, אני לא חושב שאנשים צריכים לדאוג. אני מאמין שהדגים האלה נוטים לעלות אל פני השטח כשמצבם הפיזי ירוד, וזו הסיבה שהם בדרך כלל מתים כשהם נמצאים קרוב לפני המים".
נציין שזו לא הפעם הראשונה שדג משוט שובר את הרשת בתקופה האחרונה. בחודש יולי, דייגים תפסו פרט באורך של כמעט 5 מטרים מול חופי צפון צ'ילה והכניסו עיירה שלמה לפאניקה. "מי הגאון שתפס את הדג הזה?", שאל אחד הגולשים והוסיף, "ממליץ בחום לברוח לגבעות". מאז, רבים קישרו את התקרית לרעידת האדמה שהתחוללה במחוז סיצ'ואן, סין, חודשיים לאחר מכן וגרמה למותם של יותר מ-90 בני אדם.