מקסיקו מזועזעת מרצח בצל משבר הקורונה: אנה פאולה, בת 13 אשר התגוררה בלאגונס שבצפון מקסיקו, נאנסה ונרצחה לפני עשרה ימים ע"י שודד, שניצל את העובדה שהאם יצאה לעשות קניות בזמן העוצר. לפי עדות המשפחה, האב ניסה לתפוס בטלפון את בתו, אשר לא ענתה, ולאחר כמה ניסיונות יצר קשר עם האם שחזרה אל הדירה במהירות ומצאה שוטרים מחכים ליד הבית.
לפי הודעת המשטרה, גופתה של הנערה נמצאה באחד מחדרי השינה עם סימני אלימות על פניה. קרוב משפחה של אנה אמר: "מישהו פרץ לבית. הם אנסו ורצחו את האחיינית שלי, היא הייתה רק בת 13. כל רעיון על סולידריות, אזרחות או כלכלה הוא חסר משמעות. היום מקסיקו, הממשלה והעולם לא נחשבים בעיניי".
אמא של אנה פנתה אל הקהל הרחב ברשתות החברתיות וכתבה: "אין מילים לתאר את הרגשות שלי. אני רק רוצה להודות על 13 השנים שהבת שלי חיה וזרחה בכדור הארץ שלנו ומהיום, היא תזרח בשמיים ותרקוד לעד".
כעבור יותר משבוע הצליחה המשטרה לשים את ידיה על הרוצח בעזרת דגימות די.אן.איי שהיו בזירה. כאשר המשטרה ניסתה לעצור את חוזה רמון "אן", החשוד ברצח, הוא הגיב באלימות והתנגד למעצר. רמון אפילו תקף את השוטרים בעזרת כלי נשק מאולתר אך לבסוף נעצר והובא בהליך מזורז לעמוד מול שופט, שם הודה במעשה והוסיף שהוא מכור לאמפטמין, קריסטל ופנטניל. תוך זמן קצר הוא נידון על ידי השופט ל-70 שנות מאסר.
האירוע גרם לזעם ברשתות החברתיות והפך את ההאשטאג "צדק עבור אנה פאולה" לפופולרי בטוויטר. קבוצה של פמיניסטיות במקסיקו הפיצה את תמונתה של אנה עם המסר: "מלאות בזעם וכאב, אנחנו דורשות שיעשה צדק נוכח הפמיסיד (רצח נשים) של אנה פאולה בת ה-13, אשר נרצחה בנוגאלס, מקסיקו. אסור לגעת בילדות, אסור לאנוס אותן ואסור לרצוח אותך".
בנוסף קראו ארגוני זכויות אדם לא לתת למשבר הקורונה למנוע או לעכב את גזר הדין של הרוצח. מקרי הרצח של נשים במקסיקו חווים עלייה בזמן העוצר על המדינה ולמרות שאחוז הרציחות ירד ב1.8%, דווקא רצח הנשים עלה במספר מדאיג מאוד של 24%.