New documents reveal FBI investigated Bigfoot in 1970s https://t.co/O7Qq2PPfeu pic.twitter.com/wwD2MSv3Ln
— CBS News (@CBSNews) June 6, 2019
אם אתם עוקבים אחרי חשבון הטוויטר של הבולשת האמריקאית (FBI), אז יכול מאוד להיות שנתקלתם בציוץ מאוד משונה במהלך היממה האחרונה ובו פורסם קישור לאתר הרשמי שלהם תחת הכותרת: "Bigfoot". כעת, מתברר שבכירים ברשויות החוק הפדראליות של ארה"ב למעשה התירו לפרסום את ממצאי המחקר שלהם משנות ה-70 לגבי היצור המסתורי.
אם במקרה לא ידעתם, ביגפוט (או סאסקווץ') הוא יצור מיתולוגי ששכיח בפולקלור הצפון אמריקאי. מדובר במעין חיה שעירה שמזכירה קוף-אדם ושכיחה, כביכול, באזורים המיוערים של צפון-מערב ארה"ב (בעיקר במדינות אורגון, וושינגטון וסביבת בריטיש קולומביה). לאורך השנים, גורמים רבים בקהילת המדע הכחישו את קיומו של היצור וטענו כי מדובר במיתוס, טעות בזיהוי או אפילו מתיחה. למרות זאת, ישנם עד היום מספר אנתרופולוגים שמאמינים בקיומה של החיה המסתורית.
Bigfoot: https://t.co/Dk93p4zbJO
— FBI Records Vault (@FBIRecordsVault) June 5, 2019
FBI releases Bigfoot files of brief probe into mythical creature https://t.co/XLcHlfAWIB pic.twitter.com/WdazmS4WTG
— New York Post (@nypost) June 5, 2019
מהקישור שפורסם בדף הטוויטר של ה-FBI עולה כי הבולשת חקרה דיווחים על ביגפוט בין השנים 1976-1977. למעשה, מדובר ב-22 עמודים שמציגים את ממצאי החקירה מאותה תקופה, אשר בוצעה בשיתוף פעולה עם "מרכז המידע לגבי ביגפוט" ממדינת אורגון. בין הממצאים שהם בדקו לאורך אותה תקופה הייתה חתיכת עור עם שערות שלטענת המקומיים שייכת לביגפוט.
השערות נחשבו באותה תקופה לפריצת דרך בחקירת היצור המסתורי ולכן, חוקרי הבולשת הסכימו לבצע סדרה של בדיקות מעבדה במטרה לזהות את מקורן. על פי המסמכים, חוקרים בדקו את השערות במעבדה שלהם והגיעו למסקנה כי לא מדובר בהוכחה לקיומו של ביגפוט – אלא בשערות של אייל.
Meanwhile...a few weeks back, The Bigfoot Information Center asks the FBI to examine 15 hairs attached to skin. Maybe they will match something in the FBIs genetic database. #Bigfoot pic.twitter.com/OpXIb9C67k
— Hypatia Lemon (@0HypatiaLemon0) June 6, 2019
FBI releases Bigfoot documents from records vault https://t.co/jdWfoxAGVE pic.twitter.com/TddL5Jl7QZ
— The Hill (@thehill) June 6, 2019
במסמך נכתב: "הבדיקה כללה חקירה של מאפיינים מורפולוגים, כגון מבנה שורש השערה, המבנה המודולרי שלה ועובי הקוטיקולה. השערות נבדקו תחת מיקרוסקופ בהשוואה לשיער ממקור ידוע. המסקנה שלנו מהבדיקות הללו היא שמדובר בשיער של חיה ממשפחת האיילים". מאוחר יותר, השערות נשלחו בחזרה אל "מרכז המידע לגבי ביגפוט" ותיק החקירה נסגר – או אולי זה רק מה שהם רוצים שנחשוב?!