יציקות פנים וידיים עשויות מארד של ג'וזף סטאלין נמכרו אתמול בבית המכירות הפומביות "מולוק" בסכום של 21,207 שקלים (UPI). מדובר בפריט נדיר ביותר – אחת מ-12 המסיכות הבודדות שהוכנו מיציקת הגבס המקורית, שהוכנה מיד אחרי מותו של הדיקטטור הסובייטי בשנת 1952 (דיילי מייל). חלק מההיסטוריונים מאמינים שנותרו רק תשע מסיכות.
מסיכת מוות היא מסורת ארוכת שנים של האליטה. פניהם של מלכים, אצילים, אמנים ופוליטיקאים תועדו מיד לאחר מותם ביציקת גבס – מבטהובן ולינקולן עד היצ'קוק. בעולם התקין פוליטי של היום, יש שיגידו שזו מסורת מורבידית וחולנית אבל לאורך ההיסטוריה המודרנית תועדו כך לא מעט אישים ששינו את העולם.
בעת העתיקה תבניות חרס וקישוטים הונחו על פני המת לפני הקבורה. המסיכות המפורסמות ביותר שייכות למלכים המצריים כמו תות ענח' אמון. במאות ה-18 וה-19 באירופה מסכות המוות שימשו לתיעוד תווי הפנים של גופות אלמוניות – טכניקה שהפכה למיותרת עם המצאת הצילום.
מסיכות מוות מפורסמות נוספות (קיוריוסיטס):
לודוויג ואן בטהובן, מת בתאריך 26 במרץ 1827; מלחין ופסנתרן גרמני – נחשב לאחד מגדולי המלחינים במוזיקה הקלאסית.
סר אלפרד ג'וזף היצ'קוק, מת בתאריך 29 באפריל 1980; מפיק ובמאי קולנוע בריטי – נחשב לאחד מגדולי הבמאים של הקולנוע בכל הזמנים, ידוע כאמן סרטי המתח והאימה.
אברהם לינקולן, מת בתאריך 15 באפריל 1865 יום אחרי שמתנקש ירה בראשו; היה הנשיא ה-16 של ארצות הברית ומגדולי המנהיגים האמריקניים. לינקולן הנהיג את מדינות הצפון במלחמת האזרחים וחתום על ביטול העבדות. הוא ידוע גם כנשיא הרפובליקני הראשון.
אוליבר קרומוול, מת בתאריך 3 בספטמבר 1658; מצביא ומדינאי אנגלי שעמד בראש צבא הפרלמנט במלחמת האזרחים האנגלית, בסופה הודח המלך צ'ארלס הראשון וקמה הרפובליקה הבריטית. קרומוול שלט באנגליה, אירלנד וסקוטלנד משנת 1649 עד מותו והיה ידוע בכינוי "לורד פרוטקטור" (המגן, בתרגום חופשי).
וילהלם ריכרד וגנר, מת בתאריך 13 בפברואר 1883; מלחין גרמני שיצירותיו, בעיקר בתחום האופרה, השפיעו רבות על גדולי הסופרים, ההוגים והמשוררים. היה ידוע כאנטישמי מושבע שיצירותיו הוחרמו בישראל.
ניקולה טסלה, מת בתאריך 7 בינואר 1943; פיזיקאי, מהנדס חשמל וממציא אמריקני הידוע כאחד מגדולי הממציאים בכל הזמנים. הוא כונה "הקוסם מהמערב" ועל שמו קרויה יחידת המדידה טסלה למדידת עוצמת שדה מגנטי.