החודשים האחרונים היו די משוגעים מבחינת החדשות, זאת כנראה הסיבה שתמונה שבה נראה דונלד טראמפ לוחץ את ידו של אוסמה בן לאדן מסתובבת לה ברחבי הרשתות החברתיות ולא קיבלה את תשומת הלב של כלי התקשורת. אך האם התמונה שיכולה לגרום לנשיא נזק תדמיתי חמור לקראת בחירות 2020 אמיתית?
בתמונה שרצה לה מתחילת החודש ברשת נוסף ציטוט שנאמר כביכול ע"י הנשיא אמריקאי: "הכרתי את בן לאדן, אנשים אהבו אותו. הוא היה אדם דגול שמת למטרה נעלה". ההגיון כמובן אומר שמדובר בפייק, אך בכל זאת מדובר בדונלד טראמפ, שידוע באמירות והתנהגות שונה מכל נשיא אמריקאי עד כה. אז מה באמת עומד מאחורי התמונה הזו?
Traitor Trumper,check this out!! pic.twitter.com/0bYbl4Xg7b
גולשים חרוצים שנתקלו בטענות הללו, הפריכו את הפייק די מהר וחשפו שמדובר בתמונה שעברה עיבוד דיגיטלי. אגב, חשוב לציין כי בקשת הפוליטית האמריקאית מספר לא מבוטל של פוליטיקאים כבר "זכו" לקבל את הפוטושופ עם בן לאדן וביניהם: הילארי קלינטון, קונדוליסה רייס והסנאטור המנוח ויריבו של טראמפ ג'ון מקיין. זה לבד היה אמור להצביע על כמה שזה פייק.
מבלי להתייחס לטיב עבודת הפוטושופ שנעשתה על התמונה הזאת, הרי שמדובר בתרחיש מופרך מלכתחילה. כאשר צולמה התמונה, בן לאדן לא היה ידוע בתור אדם שמפנה זמן מהלו"ז שלו שכלל הכשרה של לוחמים מול הכוחות הסובייטים באפגנסיטן, רק כדי לקפוץ לאירוע רשמי בניו יורק - העיר שהצליח להרוס.
התמונה האמיתית של טראמפ, אגב, צולמה בדצמבר 1987, בזמן השקת ספר במגדל טראמפ ובו הנשיא לעתיד צולם עם המוציא לאור סמואל אירווינג ניוהאוס. ומה לגבי הציטוט של טראמפ על בן לאדן? אין לו שום רישום רשמי וככל הנראה לא נאמר אף פעם.
Publisher, S.I. Newhouse, seeing how popular Trump was in @GQMagazine, prompted Art of the Deal - @jaysunsilver https://t.co/EMI7Ro6Vyl pic.twitter.com/DLDMGAz8Wk