ישנן לא מעט קהילות ושבטים יוצאי דופן ברחבי כדור הארץ, אבל מעטים מהם משתווים לבני שבט הקורוואי ממערב פפואה. השבט התגלה לראשונה רק באמצע שנות ה-70, כאשר משלחת של אנתרופולוגים יצאו לאזורם וגילו את התרבות האבודה הזאת.

ככל שידוע, בני השבט מונים בסביבות ה-3,000 אנשים והם מוכרים ברחבי העולם בזכות שני דברים עיקריים: ראשית, בקתות העץ הגבוהות שלהם. שנית, הם בין התרבויות האחרונות שעדיין משמרות את המסורת העתיקה של קניבליזם.

A post shared by Alexey Kolbov (@my_name_is_mzungu) on

חשוב לציין שלמרות הטקס הגרוטסקי, מומחים מדגישים שאין כל סיבה לחשוש מבני שבט הקורוואי. בניגוד לשבטים אחרים שידועים לשמצה במנהגי הכנסת האורחים שלהם, בני השבט ממערב פפואה נמצאים בקשר רציף עם העולם החיצוני והם לא אוכלים מבקרים. למעשה, רבים סבורים שהם ממשיכים את המסורת השנויה במחלוקת רק בשביל לחזק את ענף התיירות שלהם – שזה מאוד מוזר, אם חושבים על זה לרגע.

מעבר לבני אדם, אנשי הקורוואי מתקיימים גם מחיות שהם צדים ברחבי האי ומדייג במי האוקיינוס השקט. בתחילת העשור הקודם, צלם הטבע אריק בקגה תיעד את בני השבט ונתן לעולם המערבי הצצה אל אורח החיים יוצא הדופן שלהם.

A post shared by Ala i Janek (@dosgringoswpodrozy) on

A post shared by Sinchi Tribe (@sinchitribe) on

A post shared by Journesia (@journesia) on

אנשי הקורוואי מתגוררים בבקתות שנמצאות על פלטפורמות בגובה של 25 מטר מעל האדמה. הסיבה שעומדת מאחורי הבנייה הלא שגרתית הזאת נעוצה בעיקר בשיטפונות שפוקדים את האזור לעיתים תכופות. מעבר לזה, מומחים מאמינים שהבנייה משרתת גם כהגנה מפני תקיפות של שבטים אחרים, הצתות וחטיפות.

מאז 1980, חלק מבני הקורוואי עברו לכפרים סמוכים ומפותחים יותר. למרות זאת, ישנה עדיין קהילה שבטית מאוד מגובשת שממשיכה באורח החיים הזה.

A post shared by Marc Weiglein (@marcweiglein) on

A post shared by #jelajah1000pulau (@jelajah1000pulau) on

A post shared by hometreehome (@hometreehome) on

(מקור)