חתונות מזויפות (צילום: False Boda)
איזה כיף לשחזר מאורע שנוא | צילום: False Boda

לקבל הזמנה לחתונה זה מבחינתנו כמו לקבל סטירה מצלצלת לפנים – לא כיף. חתונות זה דבר איום ונורא, ועוד צריך להביא שיק. לכן הטרנד החדש בארגנטינה תפס אותנו לא מוכנים ומבולבלים – חתונות מזויפות. בגלל שפחות ופחות צעירים בוחרים להתחתן, נוצרה אצל רבים תחושת מחסור משונה במסיבות חתונה. חברת סטארט-אפ של צעירים בני עשרים ניצלה את התחושה הזו כדי לפתח מיזם שמארגן מסיבות חתונה, כולל חתן וכלה מזוייפים.

>>> עוד ב"מוזר בעולם": המגפה שגורמת למיליון יפנים לא לצאת מהבית

חתונות מזויפות (צילום: False Boda)
אני מכריז עליכם כשחקן ושחקנית (שלעולם לא יפרצו) | צילום: False Boda

המיזם הוא פרי מוחו של היחצ"ן מרטין אצ'רבי, בן 26, שארגן את מסיבת החתונה בכאילו הראשונה לפני כשנתיים ומאז העניין התגלגל לכדי עסק מצליח ומשגשג. "לפני שנתיים אני וקבוצה של חברים קלטנו שלא היינו בחתונה כבר המון זמן, ושבימינו כמעט אף אחד לא מתחתן", הוא אומר, כאילו שזה משהו רע. להפתעתו, המסיבה הראשונה התגלתה להיות הצלחה כבירה, ומשם הדרך להקמת העסק הייתה קצרה. הוא וחבריו פתחו את המיזם "פולס בודה" (בספרדית: חתונה מזויפת). הם שוכרים אולמות אירועים, קייטרינג, מעצבי פרחים ותקליטנים ומזייפים את הטקס ואת המסיבה שאחריו עם חתן וכלה שהם למעשה שחקנים שנשכרו במיוחד.

חתונות מזויפות (צילום: False Boda)
מהפכה של שמחה כי כולנו" משפחה..." | צילום: False Boda

החברה אוהבת לגוון בעלילות הטקסים, והם שוכרים לרוב שחקנים נוספים שיגלמו מאהבים סודיים או אקסים ממורמרים שיפריעו למהלך הטקס ויגרמו לדרמה בקהל. יש קו עלילה שונה לכל אירוע, לפעמים הכלה או החתן בורחים באמצע הטקס, או שהכלה זורקת במפתיע את זר הפרחים אל הבנות בקהל. "האורחים שלנו נהנים מאוד במסיבות האלו כמו בחתונה אמיתית, רק בלי כל המחויבות או העניין של באמת להכיר מישהו שמתחתן".

כל אירוע שכזה מכיל בין 600 ל-700 אורחים שמשלמים כ-50 דולרים (כ-200 שקלים) על ההזדמנות לחגוג בחתונה מזויפת. לפי אצ'רבי, קהל היעד המרכזי של המסיבות האלו הן נשים, שקונות את מרבית הכרטיסים. "הרומנטיקה שסביב עניין החתונות עדיין חיה, לפחות באספקט הזה". אספקט האלכוהול הזול שגורם לך לעשות פדיחות על הרחבה? אכן רומנטי.

חתונות מזויפות (צילום: False Boda)
אול דה סינגל ליידיז - תוותרו | צילום: False Boda

פבלו בניפסה, מנהל שיווק בן 32 שנכח לאחרונה באחת מהמסיבות מספר: "הבנות היו באופוריה, כאילו באמת איזו בת דודה שלהן מתחתנת, אבל זאת הייתה רק שחקנית. כשהכלה הגיעו כולן איבדו את זה, הוציאו את הטלפונים שלהם והתחילו לצלם כאילו היה מדוברת בכוכבת הוליוודית". הוא מסכים שהמסיבות הפכו לטרנד לוהט בגלל שבימינו כמעט אף אחד לא מדבר על חתונה יותר. "אני רווק וכך גם כל החברים שלי, משני המינים. נישואין זה משהו שאנחנו בכלל לא חושבים עליו, זה הסכם פורמלי שאין לו שום קשר לאהבה".

הנתונים הסטטיסטיים אכן תומכים בתחושה הכללית. 22,000 זוגות נישאו בבואנוס איירס בשנת 1990, אך בשנת 2013 המספר צנח ל-11,642 זוגות בלבד. לפי הסטטיסטיקה הממשלתית, האנשים שמתחתנים כיום הם הרבה יותר מבוגרים מבעבר, כך שלאנשים בימינו אין הרבה הזדמנויות לנכוח במסיבות חתונה כבעבר. "הם הולכים לראות מנהג שכבר לא קיים בחיים האמיתיים יותר", מסביר הסוציולוג ויקטוריה מאזאו את האפיל שבמסיבות. "העובדה היא שאנשים צעירים פשוט לא מתחתנים יותר". וטוב שכך, אם אתם שואלים אותנו. אנחנו מעדיפים לשמוע את "מהפכה של שמחה" של עומר אדם וליאור נרקיס ולאכול מאפה פילו פטריות בטעם לוואי מוזר לבד בבית ובתחתונים.

(מקור