משימת "סין" של באח הגדול גרמה לנו להבין כמה דברים: א. אין גדולה מאהבתם של שי חי ותני. ב. סין היא מדינה ממש משונה. אי לכך ובהתאם לזאת, התכנסו כדי לכתוב על 9 המנהגים, המסורות, וההרגלים הכי מוזרים ומופרעים שקורים בסין. מדינה שנותנת פייט יפה ליפן בביזאריות שלה – גם מעצמה כלכלית וגם מעצמה של WTF.
1. "ביצי שתן" נחשבות למעדן בריאות
קודם כל, מה הן "ביצי שתן" אתם שואלים? ובכן, מדובר בביצי תרנגולת שמתבשלות יום שלם בשתן של ילדים בני פחות מ-10 שנים. הרשו לנו להקיא רגע, ולחזור לספר לכם שלפי הרפואה הסינית המסורתית, לאכילת הביצים יש המון יתרונות בריאותיות, כולל הגברת זרימת הדם. אולי הזרימה גוברת כי מי שנאלץ לאכול את הביצים נכנס לחרדה?
2. הניתוח הפלסטי הפופולרי: "שחזור קרום הבתולין"
יש מיליארד סינים, וזה מקשה על הסיניות למצוא את האחד. כל פעם הן חושבות שהנה הגיע האחד שיקשרו איתו את גורלן, וכל פעם זה נגמר באכזבה. ניתוח שחזור קרום הבתולין הוא בין הניתוחים הפלסטיים הפופולריים ביותר בסין ורבות משלמות עבורו אלפי דולרים. שתדעו שגברים גם ככה לא מרגישים בהבדל.
3. יש רק אזור זמן אחד בכל סין
למרות היותה המדינה השלישית בגודלה בעולם, בסין יש רק אזור זמן אחד. אחרי מלחמת האזרחים ב-1949 החליטה הרפובליקה הסינית הקומוניסטית על אזור זמן אחד, למרות שסין חולשת על 5 אזורים זמן. כתוצאה מזאת השמש באזורים המערביים ביותר זורחת רק ב-10 בבוקר. תחשבו שכל יום אנשים מתעוררים למעשה באמצע הלילה, מבאס במיוחד.
4. פסטיבל אכילת כלבים
סינים לא בוחלים באוכל, גם כשזה מגיע לאכזריות של ממש. בעיר יולין מתקיים מדי שנה בקיץ פסטיבל אכילת בשר כלבים וליצ'י. איזה נורא זה לאכול ליצ'י! ועכשיו ברצינות, בעשרה ימים הנוראיים של הפסטיבל נאכלים לפי ההערכות בין 10,000 ל-15,000 כלבים והוא ממשיך להתקיים למרות מחאות ומאמציי אירגוני בעלי החיים ברחבי העולם.
5. בתי המסמר של סין
מאבקו של האזרח הקטן בסין מול הכלכלה הדורסנית מתבטא בתופעה המוזרה של "בתי המסמר". תנופת הבנייה הסינית נתקלת לפעמים באנשים עקשנים שמסרבים לפנות את ביתם בטענות של פיצוי נמוך מדי, או שהם פשוט לא רוצים לעזוב את הבית שהם רגילים אליו. הסחבת הבירוקטית בבתי המשפט יוצרות לעתים מצב שהקבלנים פשוט מעדיפים לבנות מסביב לבתים וגורמים להרבה אי נוחות בשביל התושב שנשאר, אך גם לנופים סוריאליסטים שיפה לצלם אותם. בגלל שהם כמו נעץ בנעל, כינו את הבתים "בתי מסמר".
6. איסור על משחקי מחשב
ההבדל הגדול ביותר בין סין ליפן הוא שעד שנת 2014 חל איסור על הכנסת קונסולות משחק כמוXbox ופלייסטיישן לגבולות המדינה. עכשיו שהאיסור הוסר, יהיה לנו עוד יותר קשה להבדיל בין שתי המדינות.
7. ערי הרפאים
עוד תופעה שנוצרה כתוצאה מתנופת הבנייה הרצחנית ב-20 השנים האחרונות בסין הוא שאין מי שיגור בכל הבניינים האלו. כך נוצרה תופעה של שכונות ולפעמים ערים שלמות שהן פשוט ריקות מאדם. קניונים, מגרשי כדורגל, בתי ספר, משרדים – הכל שומם ומחכה לאכלוס. בינתיים היזמים מאבדים הון ומצפים להתממשות התחזיות על גידול האוכלוסייה המפלצתי שצפוי לקרות בשנים הבאות.
8. כ-30 מיליון סינים חיים עדיין במערות
במחוז שאאנשי, אחד המחוזות הנידחים והעניים בסין, מיליוני בני אדם חיים במערות. למזלם, הקרקע של ההרים מאפשרת חציבה קלה בתוכם, וכך נוצר שרוב האוכלוסייה במחוז, שהכנסתה אינה עולה על 2 דולרים לשבוע, מעדיפים את האופציה האקולוגית והזולה הזו. לפחות האוויר שם נקי?
9. ממלכת האנשים הקטנים
אחת מאטרקציות התיירים הגדולים ביותר בסין הוא פארק השעשועים "ממלכת האנשים הקטנים" המעסיק אך ורק עובדים גמדים. כ-100 אנשים קטנים מבדרים את הקהל בתחפושות, שירה וריקודים. לנו יש את מיני-ישראל.