קניית בית מעולם לא הייתה עניין פשוט, אבל לא חשבנו שאחת הבעיות המרכזיות בקנייה ומכירה של בתים, יכולה להיות רוחות רפאים.
סוכנויות נדל"ן בסין מדווחות על קושי למכור נכסים שאירעו בהם "מקרי מוות לא טבעיים", משום שמרבית התושבים מאמינים באנרגיה רעה ורוחות רפאים שעלולים לשכון בתוך הבתים הללו. כדי לנסות לפתור את הבעיה, הסוכנויות החלו להציע תשלום עבור נסיינים שיהיו מוכנים להעביר 24 שעות בבתים הרדופים, רק כדי לחוות אותם בעצמם ולהוכיח לקונים פוטנציאליים שאין שום סכנה לגור בהם.
גם ביפן הסכונויות חוות בעיה דומה, כאשר סוכני נדל"ן מספרים שבעיירות הידועות באוכלוסיות של תושבים המאמינים באמונות טפלות ובעל טבעי, לא משתכנעים בקלות לרכוש בתים שבוצעו בהם פשעים רצחניים או שהיה בהם מוות חריג ובלתי מוסבר. למעשה, ביפן זה הפך לעניין כל כך גדול, שישנן סוכנויות מיוחדות המתמחות רק במכירת "בתים עם סטיגמות".
לפי מאמר שהתפרסם לאחרונה בעיתון South China Morning Post, בודקי בתים רדופים בעלי ניסיון מקבלים כחצי שקל (יואן אחד) לכל דקה בה הם נשארים בנכס הבעייתי. "הבעלים החדשים לא מעזים לבקר בנכס, אז הם משלמים למישהו אחר שיעשה את זה ויבדוק אם זה בטוח", אומר זאנג, בודק בתים רדופים מנוסה.
לדברי זאנג, העבודה הזו יכולה לקחת אותו לכל מקום במדינה, מכיוון שלא חסרים נכסים שנחשבים רדופים ובעייתיים למכירה בשל כך. "המשרה הזו לא מתאימה לעבודה במשרה מלאה, היא גמישה ויכולה להיות תוספת הכנסה. אנשים שעושים את העבודה הזו מטיילים בכל המדינה, מבלי לדעת מה היעד הבא".
עוד הסביר זאנג שכשהוא מגיע לבית "רדוף", הוא לא רק שוהה בתוכו, אלא מקפיד לעבור בכל פינה ולהיכנס לכל חדר, כפי שרוכשי הבית מצפים ממנו. לרוב, הוא גם עורך שיחות וידיאו עם הרוכשים מתוך הבית כדי להראות להם שאין מה לדאוג ולעתים, כשהקונים חשדנים או חוששים במיוחד, הוא מתבקש לשהות בנכס גם מעל 24 שעות.
"יש לי חברים שאומרים שמדובר בעבודה קלה, רק לישון לילה אחד ולקבל על זה תשלום. הם מבקשים ממני למצוא לקוחות, אבל רובם מפחדים, הם בדרך כלל מוותרים לאחר הניסיון הראשון שלהם בבית רדוף", מסכם זאנג.