אסיר שהורשע ברצח כפול ונידון למוות שם קץ לנפשו, לאחר מספר פעמים שבית המשפט דחה את הוצאתו להורג. על פי הדיווחים, סקוט ריימונד דוזיאה, בן 48, תלה את עצמו בתאו, באגף הנידונים למוות.
דוזיאה הורשע ברצח כפול של שני סוחרי סמים בשנת 2007. בית המשפט דן אותו למות על ידי זריקה קטלנית וקבע כי ההוצאה להורג תיערך בנובמבר 2017. למרות זאת, גזר הדין שלו נדחה פעם אחר פעם במרוצת הזמן בגלל מחלוקת בין שירות בתי הסוהר לבין חברות התרופות, אשר נוגעת לקוקטייל החומרים של הזריקה הקטלנית.
Nevada inmate whose execution called off found dead in cell https://t.co/LwedLOKOWE pic.twitter.com/eoA6Y9vpgY
— New York Post (@nypost) January 6, 2019
ההוצאות להורג בארה"ב הוא אחד הנושאים הכי שנויים במחלוקת במישור המשפטי – כאשר ארגוני זכויות אדם ואפילו חברות תרופות מוחים נגדו. במקרה של דוזיאה, הוא היה אמור לקבל זריקה שמורכבת ממידזולם (סם הרדמה), פנטניל (משכך כאבים רב עוצמה) וקיסטרקוריום (חומר שמשתק את השרירים) – אך שירות בתי הסוהר של נבדה נקלע לבעיה כאשר אף חברת תרופות לא הסכימה לספק את החומרים בעקבות לחץ ציבורי.
דוזיאה לא היה מרוצה מהמצב והביע רצון קונקרטי למות במספר הזדמנויות. יותר מזה, הוא אמר כי הוא מעדיף למות בייסורים מאשר לחיות את כל החיים בבית סוהר. לאחר הדחייה הראשונה של גזר הדין, הרוצח המורשע שיגר מכתב לשופט ובו כתב: "הייתי ברור מאוד ברצון שלי להיות מוצא להורג – אפילו אם הסבל יהיה בלתי נמנע".
#Nevada inmate whose #execution was called off twice found dead in cell https://t.co/UYARLFrJEF pic.twitter.com/hjV8WkkRl8
— Canoe (@Canoe) January 6, 2019
בריאיון שהוא ניהל עם כתבי AP בחודש אוגוסט האחרון, הרוצח המורשע התייחס לסחבת הבירוקרטית שנוגעת להוצאה להורג ואמר: "פשוט תעשו את זה, תעשו את זה בצורה אפקטיבית ותפסיקו להתווכח על זה". בחודש שעבר, לשכת עורכי הדין חשפה כי האסיר ניסה לשים קץ לחייו במספר הזדמנויות – כולל פעם אחת שהוא ניסה לבלוע רעל שהוא קיבל בדואר ופעם אחרת שהוא ניסה לשסף לעצמו את הגרון באמצעות תער.
דוזיאה בילה מספר חודשים תחת השגחה של הסוהרים שחששו לחייו, אך לא כך היה המקרה ביום שבת האחרון. בצהרי היום, הוא נמצא תלוי מצווארו בתאו אשר באגף הנידונים למוות של כלא "אלי" – 400 ק"מ צפונית ללאס וגאס. הוא היה אמור להיות המוצא להורג הראשון בנבדה מאז שנת 2006. רשויות החוק המקומיות חוקרות את נסיבות האירוע.