נקניקי בשר החזיר שאתם רואים בתמונה, הם סוג של סלמי דק הנקרא fuet בקטלוניה, ספרד. הם טעימים מאוד, וגם מצוינים לבריאות שלכם, ממש כמו לאכול יוגורט, כי הם מלאים בפרוביוטיקה. אה, כן, והם עשויים מקקי של תינוקות. או כמו שאנחנו קוראים להם "נקניקקי".
אנחנו יודעים, זה נשמע דוחה (בלשון המעטה), אבל הם באמת נחשבים למעדן. מספרים שהטעם שלהם הוא בדיוק כמו של נקניק רגיל. הכול עניין של חיידקים, אשר אחראים לטעמים רבים שאתם אוהבים בבשר, דגים, ירקות וגבינות, על ידי שבירה של חלבונים ומרכיבים אחרים, ויצירת תרכובות חדשות שבלוטות הטעם שלנו אוהבות.
ההבדל בין ה-"נקניקקי", לנקניק הרגיל, הוא שבאלו שאתם רגילים לאכול, משתמשים בחיידקים שקיימים באופן טבעי בבשר בעלי חיים, כדי לפתח את הטעם המובהק שלה, בנקניק הקקי לעומת זאת משתמשים בחיידקים שנמצאו בצואת התינוק, שהיא עשירה בשני תוספי מזון: לקטובצילוס וביפידובקטריום.
לפי המחקר במכון למזון ומחקר חקלאי בקטלוניה, שלקח חיידקים מ- 43 דגימות צואה של ילדים עד גיל שישה חודשים, "נקניקים מותססים פרוביוטיים ייתנו הזדמנות לצרכנים שלא אוכלים מוצרי חלב, את האפשרות לכלול מזונות פרוביוטיים בתזונה שלהם". טבעונים – שיהיה בתיאבון.
(מקור)