מקדש במדינת אוטר פרדש, צפון הודו, עלה לכותרות ברחבי תת היבשת בעקבות דיווחים על כך שפסלון החל "לטפטף מים קדושים". תיעוד ממקדש שרי באנקה ביהארי, בעיר ורינדבאן (Vrindavan), מציג עשרות מתפללים שמצטופפים מול פסלון של פיל על מנת לשתות את המים שהחלו לצאת ממנו. עד מהרה הנהלת המקדש נאלצה לפרסם הבהרה בנושא ולהבהיר לכולם שלא מדובר בנס.

דינש גוסוואמי, מהנהלת המקדש, הגיב לעניין בשיחה עם אתר ה-Times of India וציין שמדובר במים שמטפטפים מיחידת קירור. "אנחנו מכבדים את האמונה של העם, אבל חשוב לנו ליידע את כולם שלא מדובר בשארן אמריט (Charan Amrit: מים קדושים) אלא במים שנוזלים מהמנוע של המזגן", ציין גוסוואמי.

לפי תרבות ההינדואיזם, שארן אמריט הם המים הקדושים שנוטפים מכפות רגליו של האל קרישנה. בימינו אפשר למצוא את המים האלו במקדשי אלים שונים, לרוב בבריכות או בכלי נחושת. המים עצמם מכילים ריחן וגם עלי כותרת של ורדים.

בעקבות התקרית, מומחים הזהירו ששתיית מי מזגנים עלולה לסכן את הבריאות – שכן המים עשויים להכיל פטריות ובקטריות שונות. מתפללים רבים התאכזבו לשמוע שהמים שטפטפו מהפסלון לא היו השארן אמריט, בעוד אחרים זעמו על כך שהנהלת המקדש לא הבהירו את העניין מוקדם יותר.

אחד המתפללים הגיב לתקרית ואמר: "ההודעה הזאת שברה את ליבנו. אנחנו אנשים מאמינים ומגיעים למקדש כדי להתפלל. ההנהלה צריכה לעשות הכל כדי למנוע מאנשים לחשוב שמדובר במים קדושים ולשתות אותם".