בכל פעם שהילדים של מלאני הסקט הקנדית מבקשים (ווינדזור סטאר) ג'אנק פוד, כל שעליה לעשות הוא להצביע על השיש במטבח, שם היא שומרת צ'יזבורגר שחגג יום הולדת שנה בשבוע שעבר; והוא נראה כמעט זהה ליום שבו היא קנתה אותו, פתחה את האריזה והניחה על השיש ללא קירור או אפילו כיסוי.
עובש, תולעים, פטריות, חיידקים – כולם נמנעו ממנת הדגל של מקדונלדס במשך למעלה משנה, וכנראה שזו תזכורת מספיק טובה לילדים למה הם גם צריכים להימנע מזה. "זה גורם לי לתהות למה אנחנו אוכלים משהו שאפילו חיידקים לא רוצים", אמרה מלאני.
קציצת הבשר הצטמקה מעט אבל למי שאוהב סוג כזה של מזון זה עדיין נראה אכיל. מלאני מספרת שהמנה עדיין מדיפה ריח קלוש של בורגר טרי וניתן לראות עוד קצת שמן על פני השטח. בתור תזונאית קלינית, היא מכירה את כל הנתונים לגבי חסרונות הג'אנק פוד והיא מנסה לחנך את ילדיה, בני ה-13 וה-15, לשמור על עצמם מפני המפגע הקולינרי הזה.
מלאני מצביעה על ריכוז המלח הגבוה במזון מהיר כאחד הגורמים לשימור המדהים של ההמבורגר. צ'יזבורגר במקדונלדס שוקל 115 גרם בזמן הבישול ומספק 200 קלוריות ו -750 מיליגרם של נתרן.
למרות הלחץ החברתי, בנה הבכור של מלאני ביקר במקדונלדס "אולי פעמיים", בשנה מאז המיצג שמתגרה בחוקי הטבע הוצב במטבח. "זה גרם להם להיות מודעים יותר ולקבל החלטות טובות יותר", היא סיפרה.
הניסוי גרר גם שינויים בריאים נוספים באורח חיי המשפחה והביא להחלטה לטפח גינת ירק בחצר. כשנשאלה מה היא מתכננת לעשות עם ההמבורגר, מלאני אמרה: "אני מתכוונת לשמור עליו לנצח".