אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה זה אוכל אסייתי, אבל למעשה בישראל מגיעים אלינו רק הגרסאות המותאמות והידידותיות לצרכן הישראלי - כלומר מטוגן, עם רוטב טריאקי, והמון מונוסודיום גלוטומט. אניני הטעם אוהבים להתלונן על כך שאין פה אותנטיות, אנחנו ממליצים להם לבקר במסעדה בעיר יוקוהומה שבמחוז נוג, בשם ״נוג צ׳ינג׳ו-יה״ ולהתכבד בכל הטעמים האקזוטיים שיש למזרח להציע.
המסעדה פועלת כבר 6 שנים ורק האמיצים ובעלי קיבות הברזל מסוגלים לאכול בה, כי פשוט יש בה את המנות הכי דוחות שמישהו אי פעם רקח במוחו. פוקואוקה הוא שף המסעדה והוא מתגאה להגיש לסועדיו את המנות הנדירות ביותר והביזאריות ביותר. בעזרת קשריו הבילאומיים (והמפוקפקים) הוא מצליח להניח את ידיו על בשרים של חיות אקזוטיות כמו אקסולטלים (סוג של סלמנדרה נדירה), דפניות, עקרבים שחורים וגמלים.
בארוחת חג המולד החגיגית המסעדה הגישה סטייק אייל, בשר גירית טחון בקארי, צלחת ג׳וקים, רגל חזיר בר בבישול ארוך, דגי פיראנה שלמיםֿ ונזיד בשר דב עם רגלי תרנגולות. התפריט משתנה לפי העונות והזמינות של המוצרים הנוראיים האלה. ולקינוח יש ״הפודינג המזוהם״, פינוק שורץ תולעים. אם אתם רוצים להוריד את הכל עם שתייה, תוכלי להרוות את צמאונכם עם ״סקה נחש״, משקה אלכוהולי עם פגר נחש ארסי בתוכו.
כמו כל מקום דוחה במיוחד, המסעדה זוכה לפופולריות עצומה, והיא מוקד עליה לרגל בשביל תיירים. המחירים בהתאם, צפרדע צלויה תעלה לכם 90 דולרים, וסלמנדרה מטוגנת תעלה 190 דולרים. אז תתחילו לחסוך, גסטרונומים שכמוכם, ובתאבון - אנחנו נחכה לכם בחוץ עם שקית הקאה.
ואם באמת החלטתם לחסוך בשביל הטיול האקזוטי הזה, הנה חשבון הטוויטר של המסעדה, שם תוכלו להתעדכן במנות (אם אתם קוראים יפנים, או רוצים לנחש לפי התמונות בלבד).