פסח בא עלינו לטובה ואיתו שורה של מאכלים שאנחנו לעולם לא נמצא את עצמנו אוכלים ביום נורמטיבי. בין אם זה רגל קרושה קרה ומבריקה או כדורי הדג האלה עם הגזר למעלה, סדר פסח מלא באוכל לא אטרקטיבי. כלומר, בואו נהיה כנים, כנראה שהסיבה היחידה שאנחנו אוכלים אותו היא בגלל כמויות היין שאנחנו שותים לאורך הארוחה – ולמרות זאת, יש אנשים שנמצאים במצב גרוע יותר משלנו.
המחשבה על לבשל עצמות של עוף עד שהן מתמוססות והופכות לג'לטין היא אומנם מזעזעת, אבל היא מתגמדת לעומת מאכלים אחרים ברחבי העולם. אז לרגל חג הפסח, ריכזנו בשבילכם מקבץ קטן של מאכלים דוחים שיגרמו לכם להתענג על החסה עם המלח ולהגיד תודה שאתם לא איזה דכפין מארץ רחוקה.
7. ביצת סנטורי
נתחיל מהקל: המאכל הזה הוא בעצם ביצה שמשמרים אותה במשך כמה שבועות בתערובת של אפר, מלח, סיד וחימר. כתוצאה מזה, החלמון מקבל צבע ירוק כהה עם ריח של גופרית והחלבון הופך למעין ג'לי בצבע כהה ומלוח. לידיעתכם, אנשים שאוכלים את זה בפעמים הראשונות לרוב מקיאים.
6. בלודפלאטר
איך אתם אוהבים את הפנקייקים שלכם? כי אם אתם סקנדינבים, אז יש סיכוי שאתם אוהבים אותן עם מנה יפה של ברזל. "חביתיות דם" היא מנה מסורתית בפינלנד ושוודיה המורכבת מחלב, קמח, חמאה, בצל ומלא דם של חזירים. לרוב המנה מלווה בבשר חזיר או צבי.
5. רימות מתובלות
באופן כללי, אכילת חרקים היא תופעה נפוצה ברחבי העולם. בשווקים של דרום-מזרח אסיה תוכלו תמיד למצוא מגוון רחב של רימות, עקרבים, עכבישים וצרצרים מתובלים, ובעולם יש עכשיו טרנד חדש של אכילת תולעים בשביל כמות גבוהה של חלובנים בתמורה לפגיעה חמורה פחות בסביבה. למרות זאת, בנו זה עדיין לא מעורר תיאבון.
4. סלמהוב
המאכל הזה נפוץ מאוד בנורווגיה וחלק בלתי נפרד מהארוחה שלפני חג המולד. למעשה, זה ראש של כבש שכרתו לו את המוח, שרפו לו את העור ואז בישלו אותו על מעשנת. אחר כך, מרתיחים את הראש במשך שלוש שעות ומגישים אותו עם פירה. אוכל מנחם של בית.
3. קיביאק
גרינלנד, מכירים? המאכל הזה עשוי משתי חיות נפוצות למדי על האי העצום: ציפורי אוק וכלבי ים. תהליך ההכנה פשוט למדי: תכניסו כמה מאות פגרים של ציפורי אוק אל תוך בטנו של כלב ים. אחר כך, תקברו את כלב הים באבנים במשך שנה וחצי ואז תאכלו את מה שנשאר מהציפורים. מעדן.
2. סנאקג'י
אניני טעם שראו את סרט האקשן הדרום קוריאני 'אולדבוי' בוודאי יזהו את המנה הזאת. מדובר בתמנון חי שמתובל בזרעי שומשום ושמן שומשום. מוגדר בתור מעדן במזרח הרחוק, אוכלים את התמנון שלם כשהזרועות שלו עדיין זזות – רק תיזהרו שלא להיחנק, באמת. כריות ההצמדה שעל הזרועות יכולות להיתקע לכם בגרון ולחנוק אתכם למוות.
1. באלוט
לא נלך סחור-סחור: זה עובר לא מפותח של ברווז ששלקו אותו. זהו מאכל נפוץ מאוד בפיליפינים שמתובל עם שום, צ'ילי וחומץ ומוגש לצד בירה. אם תהיתם, אז צריך לאכול את כל תוכן הביצה – כולל הכנפיים והמקור. פתאום כולם מעדיפים את הגפילטע, אה?
למישהו יש שקית הקאה בשלוף?