כבר סיפרנו לכם על הקפה היקר בעולם, שמיוצר מפולי קפה שעוכלו על ידי פילים (כן, הם יוצאים בדיוק מאיפה שאתם חושבים), ועכשיו אניני הטעם בעלי הכיסים העמוקים מוזמנים לטעום את הגבינה היקרה בעולם. כל מה שצריך לעשות הוא להגיע לחוות חמורים שממוקמת בשמורת הטבע זאסאוויצ'ה שבסרביה.

הגבינה היקרה בעולם (צילום: dailymail.co.uk)
גבינת פיול | צילום: dailymail.co.uk
מספרים שחלב אתונות היה הסוד ליופיה של קליאופטרה, שלפחות לפי האגדה נהגה לעשות אמבטיות חלב אתונות יומיות, אבל מה שנכון למלכת מצרים העתיקה לא בטוח שכל כך רלוונטי עדין לימינו.

אתון ממוצעת, מטופחת ככל שתהיה, מייצרת מקסימום 300 מיליליטרים חלב ביום ומבחינה חקלאית זו ממש לא החיה הנכונה לביית - וזו גם הסיבה ליוקר הגבינה שמחירה עומד על חמשת אלפים שקלים לקילוגרם, וכדי לייצר קילוגרם אחד של "פיול", צריך לפחות 25 ליטרים של חלב אתון.

הגבינה היקרה בעולם (צילום: dailymail.co.uk)
החווה הסרבית | צילום: dailymail.co.uk
המשמעות הישירה היא תהליך ייצור ארוך במיוחד ולמי שמעוניין לבחון את הטעם, מדובר בגבינה לבנה שמתפוררת בקלות ומזכירה בטעמה את גבינת מאצ'נגו הספרדית – אבל עם טעם עמוק ועשיר, וגם לזה יש סיבה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

למרות כל האסוציאציות השליליות שרצו לכם בראש, חלב אתונות הוא הדבר הכי קרוב שיש בטבע לחלב אם. הוא פחות שומני מחלב של פרות והוא מזין מאד בשל רמות הלקטוז הגבוהות שבו. עד לתחילת המאה ה-20 שימש חלב אתונות כתחליף חלב-אם ומיוחסות לו סגולות רפואיות מפוארות מהורדת חום ועד לטיפול בהרעלות וזיהומים.


הגבינה היקרה בעולם (צילום: dailymail.co.uk)
משהו לא מסתדר בעין... | צילום: dailymail.co.uk
הגבינה היקרה בעולם (צילום: dailymail.co.uk)
צילום: dailymail.co.uk
הגבינה היקרה בעולם (צילום: dailymail.co.uk)
בקרת איכות. בכל זאת, חמור | צילום: dailymail.co.uk
הגבינה היקרה בעולם (צילום: dailymail.co.uk)
מעורר תיאבון? | צילום: dailymail.co.uk

(מקור)