בקיץ 1992, אחד מעובדי גן החיות של מיאמי צילם תמונה שהפכה במרוצת הזמן לסמל עבור אחד מאסונות הטבע הקשים ביותר שפקדו את חופה המזרחי של ארה"ב. ב-23 באוגוסט, עובדי גן החיות, ובהם רון מגיל, מיהרו להעביר את להקת הפלמינגו מהאגם המלאכותי במקום אל אחד משירותי הנשים במתחם בעקבות ההודעה על סופת הוריקן עוצמתית – הוריקן אנדרו – שעתידה לפגוע באזור דרום-מזרח ארה"ב.
הסופה הוגדרה אז על ידי השירות המטאורולוגי האמריקאי כהוריקן "קטגוריה 5" – הדרגה העוצמתית ביותר, עם רוחות במהירות של יותר מ-250 קמ"ש. באותם ימים, היא עשתה את דרכה מהאוקיינוס האטלנטי ופגעה בסופו של דבר באיי הבהאמה, פלורידה ולואיזיאנה.
בשיחה עם אתר Snopes סיפר מגיל שבאותם ימים היה מקובל להעביר את להקת הפלמינגו לשירותי הנשים בכל פעם שהתקבלה התרעה על סופת הוריקן. "היינו צריכים לרכז אותם ולשים אותם בשירותים, ששימש בתור בונקר", סיפר מגיל וציין שהיו אז 38 פרטים בלהקה.
הוא המשיך: "אחרי שהכנסנו את הציפור האחרונה, הסתכלתי עליהן וחשבתי לעצמי שזה מחזה הזוי לחלוטין. שלפתי את המצלמה החד פעמית שלי וצילמתי אותן כמה פעמים. לא היה לי מושג שהתמונה תהיה כל כך מפורסמת". התמונות של ציפורי הפלמינגו הפכו מאוחר יותר לסמל של אותה תקופה, ואף זכו לסיקור בכלי התקשורת ברחבי ארה"ב.
מגיל ציין מאז שבעקבות הוריקן אנדרו, גן החיות בנה מחסה מיוחד ללהקת הפלמינגו, כך שהן לא יצטרכו להצטופף בשירותי הנשים. מעבר לזה, איגוד גני החיות והאקווריומים הבינלאומי דורש כיום מעמיתיו לבצע תרגולים מיוחדים לקראת אסונות כדי לוודא את כישורתם בשעת חירום – כולל סופות הוריקן.
הוריקן אנדרו הוגדרה לכל אורך שנות ה-90 בתור סופת ההוריקן ההרסנית ביותר שהכתה בארה"ב, עם נזקים בשווי של יותר מ-26 מיליארד דולר. 13 שנים לאחר מכן, סופת הוריקן קטרינה עקפה אותו במידת החומרה וגרמה לנזק של יותר מ-81 מיליארד דולר.