בתוך מעיו של כריש
בתמונה: אריה ים חסר מזל
כטורפים מלידה, כרישים מסוגלים לעכל כמויות עצומות ומגוונות של מזון' ולאגור אותו במשך חודשים. אז איך נראית תכולת קרביו של טורף העל הימי, שניזון מכל מה שחולף על פניו באוקיינוס? זה בדיוק מה שמנסה לגלות אנטונלה פראטי, חוקרת במכון האמריקני הלאומי לחקר האוקיינוסים והאטמוספירה (NOAA).

כמי שמנתחת את קיבתם על בסיס יומי, היא מעידה שעד היום היא הספיקה לבחון יותר מ-2,000 דגי חרב וכרישים. לאחרונה היא אפילו זכתה להציץ לתוך בטנו של כריש מאקו קצר הסנפיר, אחד המינים הגדולים ביותר, ולשלוף משם אריה ים במשקל 91 קילוגרמים.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

הכריש, באורך 3.7 מטרים, ובמשקל 600 קילוגרמים, נלכד בטעות ברשת דייגים מול חופי קליפורניה (ארה"ב). לכריש מאקו קצר סנפיר זנב קצר מהממוצע, המאפשר לו לנוע במים במהירות, ולצוד באופן יעיל יותר. מה שבטוח - יש לו קיבה מברזל.

פראטי מספרת שהדברים המוזרים ביותר שנמצאו עד היום בקרביים שניתחה כוללים כדור, 24 חתיכות סטייק חזיר עטופות בנייר וסלט. כן, מסתבר שגם כרישים מסוגלים להיות צמחוניים מדי פעם. 

תשאלו, ובצדק, למה לעזאל לחטט במעיים מצחינים של כרישים? התשובה לכך היא סכנת ההכחדה שמרחפת מעל ראשם. חשיבותם של מלכי האוקיינוסים קריטית לשרשרת המזון: הם מדללים את החולים והחלשים מלהקות בריאות, ובכך משמרים את מאזן הדגה.

אלא שהסדר הטבעי מופר, כשלמעלה מ-100 מיליון כרישים ניצודים מדי שנה - בעיקר למטרות אכילה. הבשר והסנפירים נחשבים למעדנים יקרים במזרח, על אף הסיכון שיכילו כמויות גבוהות של כספית. בזכות המחקר, מקווים פראטי וצוות עמיתיה שיצליחו למצוא פתרון יצירתי לעוול הנוכחי.

בתוך מעיו של כריש
הכריש שנתפס. בואו נבדוק מה קורה שם בפנים
בתוך מעיו של כריש
בתוך מעיו של כריש
בתוך מעיו של כריש
בתוך מעיו של כריש
בתוך מעיו של כריש

(מקור)