לפני שלוש שנים גארת' דוהרטי יצא לריצת ג'וגינג רגילה להנאתו וכשהשמש היכתה בפניו, במקום לסוכך על הפנים עם ידיו או פשוט לשלוף משקפי שמש, הוא החליט לרוץ הפוך; מה שהתברר כהחלטה ששינתה את חייו. כיום דוהרטי הבריטי בן ה-33 הוא כנראה האדם המהיר ביותר בעולם - בריצה לאחור. (מקור)
האצן ההפוך שבר אתמול שוב את השיא בריצת מייל לאחור ועשה את 1.6 הקילומטרים כשגבו למסלול בזמן של 6.57 דקות (אדם הרץ קדימה עושה את המרחק הזה בממוצע בשמונה דקות) והוכתר כאלוף העולם בתחום בפעם השלישית. "ריצה לאחור זה כמו סם," הוא מספר. "ברגע שתתחילו לא תרצו להפסיק - זה מאוד משחרר ויש המון הטבות בריאותיות. בנוסף, הגוף סופג פחות זעזועים מאשר בריצה קדימה".
לפני כשנתיים סיים דוהרטי את המסלול באליפות העולם בריצת מייל (1.6 קילומטרים ) לאחור שהתקיימה באנגליה תוך 7 דקות ושלושים שניות. בחודש שעבר הוא סיים חצי מרתון בשעה וארבעים דקות ועשרות המירוצים בענף מוכיחים שדוהרטי ממש לא לבד בחיבתו לספורט הזה.
בין רבים מהתומכים בריצה זו תמצאו את ויליאם מולדון, אלוף היאבקות בסגנון יווני-רומי, אלוף האגרוף ג'ין טוני ועוד. הם רואים בריצה לאחור (או בשמה הרשמי: ריצת רטרו) סימן לשינוי והזדמנות להפוך דברים. בכל זאת , כולנו רצים כל הזמן קדימה במטרה לסמן וי על כל מיני מטרות, ושינוי הכיוון מעלה תהיות בסיסיות בנוגע לדרך בה אנו חיים.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
אם מתעלמים לרגע מכמה מגוחכת נראית הריצה, או אחותה המגוחכת למראה לא פחות - הליכה לאחור, וכאב הצוואר המתלווה להן בשל המבט הקבוע לאחור, מתברר שאכן יש כמה יתרונות בריאותיים לעניין, במיוחד כאיזון לכאבים הנגרמים מריצה קדימה.
דוגמה אחת היא התנועה של כף הרגל והעקב; שינוי נוסף מתרחש בשרירי הבטן התחתונה שאחראיים לרוב העבודה הקשה, בניגוד לשרירי הגב התחתון המתחזקים בריצה קדימה. פרט לאלמנטים הבריאותיים, הגוף לומד לאזן את עצמו ולהתמודד עם פחדים הקשורים לתנועה.
לדברי דוהרטי, הוא שורף בכל ריצה פי שלושה יותר קלוריות מאשר בריצה רגילה והוא מרגיש שהרבה יותר שרירים משתתפים במרוץ. "אנשים תמיד מסובבים את הראש כשהם רואים אותי רץ", הוא מספר. "כל הזמן צועקים לי 'הי! אתה רץ בכיוון ההפוך!' אבל אני מאמין שאם אנשים לא היו מרגישים מטופשים, הרבה יותר היו מצטרפים אלי - זה היה יכול להיות טוב יותר בשביל כולם".