זה קרה שלשום בבוקר. תושבת שכונת הוילות "פלח 7" הבחינה בצבוע משוטט ותיעדה אותו מקרוב במטרה להזהיר את התושבים.
"זו פעם ראשונה שאני רואה צבוע בתוך השכונה. היינו רואים אותם מדי פעם מסתובבים סביב השכונות אבל עכשיו זה בתוך השכונה", סיפרה נורית, תושבת השכונה, אם לילדים קטנים. "אני לא יודעת האם הוא מסוכן לבני אדם או לבעלי חיים, אבל זה שצבוע חודר לשכונת מגורים זה דבר שצריך לתת עליו את הדעת ולהזהיר את התושבים והרשויות. יש פה המון ילדים קטנים שחוששים לצאת מהבית בשעות הערב. מהפחד אני לא יוצאת לזרוק את הזבל בלילה ואני לא היחידה".
תושבת נוספת בשכונה הוסיפה: "הבנתי שלא מדובר בבעל חיים מסוכן אבל לך תדע האם מתוך רעב הוא יקפוץ עליי, או על הילד שלי שיוצא עם הכלבה. אסור לקחת סיכון. אני אוהבת בעלי חיים אבל לצבוע יש כלבת זה מסוכן מאוד".
חשוב להדגיש כי הצבוע המחוספס, בניגוד לדודו באפריקה, אינו מהווה סכנה לבני אדם ובארץ לא נרשמו תקיפות על ידו או תקריות עם בני אדם. הוא לרוב נמצא בשפלה ובנגב, אבל הבנייה המתועשת שחדרה לשטחי המחיה הטריטוריאליים של הצבוע המחוספס והקטינה אותם משמעותית, מאלצת את החיה להגיע לשכונות המגורים במטרה לנסות ולהשיג מזון. גם במודיעין ובשכונות בצפון תל אביב נרשמו בעבר תקריות בהן תושבים תיעדו צבועים שחדרו לשכונות.
לאחרונה התקבלו בבאר שבע דיווחים רבים של תושבים על צבועים משוטטים בשכונות מגורים, כמו זו של "נאות לון". החיות נצפו זוללות שאריות מפחי אשפה בפארקים וברחובות פנימיים. גם בשכונת "רמות" ו"כלניות" תושבים דיווחו על להקת צבועים מסתובבים ליד בניין מגורים.
"הלכתי לזרוק זבל, פתאום אני רואה בחושך זוג עיניים מוזרות", סיפר תושב נאות לון. "חשבתי שזה כלב. פתאום הוא נבהל וברח וראיתי שזה צבוע, הייתי בהלם. הם שוהים בשעות הלילה, נשארים עד שעות הבוקר המוקדמות ואז חוזרים לטבע".
הצבוע המחוספס היא חיה מוגנת ואסור לפגוע בה. במקרה שנתקלים בה יש לדווח לרשות הטבע והגנים או לווטרינר העירוני.