1. פוגו (דג אבו-נפחא)

נאכל ב: יפן

הכבד והאיברים הפנימיים שלו מכילים טטרודוטוקסין, רעל קטלני לבני אדם. בין 1996 ל-2006 דווח על 44 מקרי הרעלה. ב-2015, חמישה גברים מתו אחרי שאכלו כבד פוגו מבושל.

 

View this post on Instagram

A post shared by Lemonpie (@lemonpie1134) on

2. צפרדע

נאכל ב: נמיביה

במדינות אפריקאיות אוכלים לעיתים קרובות את הצפרדע כולה, ולא רק את הרגליים. הצפרדעים מכילות מגוון רעלנים. הצעירות שבהן קטלניות יותר, ויכולות לגרום לאי-ספיקת כליות, שנגמר במוות.

View this post on Instagram

A post shared by @amipeterpan on

 

3. אאקי

נאכל ב: ג'מייקה

הפירות האלה מכילים גרעינים שחורים ובהם הרעל ההרסני היפוגליצין. ב-2011 נרשמו 35 מקרים של הרעלת אאקי בג'מייקה. בכל שנה, אחד מכל 1,000 איש בקריביים מורעל מאכילת הפרי.

 

View this post on Instagram

A post shared by میوه گرام�� بازی با روح و‌ روان (@mivegram) on

 

4. סאנאקג'י

נאכל ב: קוריאה

התמנון, שנאכל בדר"כ ללא בישול, חונק למוות 6 אנשים בממוצע כל שנה. מקובל לוודא שלועסים היטב לפני שבולעים אותו, כי כריות ההצמדה שעל זרועותיהם שומרות על יכולת ההידבקות שלהן גם לאחר מות החיה הימית.

 

View this post on Instagram

A post shared by TabiTimes −旅タイムズ− (@tabitimes) on

5. צדפות דם

נאכל ב: סין

בערך 15% ממי שאוכלים את הצדפות האלה נדבקים בצהבת A, צהבת E, טיפוס ודיזינטריה. הצדפות מורתחות לשניות ספורות בלבד לפני ההגשה.

 

View this post on Instagram

A post shared by Michael Huffman (@huffy_mikes) on

 

6. קאסו מארזו

נאכל ב: איטליה

הגבינה הזאת לא רק רקובה, היא מכוסה בתולעים. בדרך כלל אוכלים אותה על לחם, כלומר - אם יש לבן אדם אומץ לאכול את הדבר הזה. הבעיה היא, חוץ מכמה שזה דוחה, שהזחלים מסוגלים לכרסם דרך דפנות הקיבה ולגרום לבעיות בריאותיות קשות.

 

View this post on Instagram

A post shared by FocuSardegna (@focusardegna) on

 

7. אציזן קוראג'ה

נאכל ב: יפן

למדוזות האלה איברים רעילים, ומזונן העיקרי הוא דגי טונה. הן סיכנו את שוק הטונה המקומי, ולכן היפנים הפכו את המדוזות האלה למעדן. אבל כדי לאכול אותן בלי להסתכן, חשוב להקפיד ולהסיר את כל האיברים הרעילים מראש.

 

View this post on Instagram

A post shared by みー (@miki_miki32) on

8. פאנגיום אדולה

נאכל ב: דרום-מזרח אסיה

הפירות המשונים האלה מכילים ציאניד, וידועים גם כ"פרי הבחילה". בטוח לאכול אותם רק אחרי שהורתחו בלי הקליפה, ויש גם מי שלפני האכילה מרתיחים אותם וקוברים אותם בעלי בננה ואפר לחודש שלם. ג'סט אין קייס.

View this post on Instagram

A post shared by James B Friday (@james_b_friday) on

 

9. אפסיח

נאכל ב: מצרים

הדג מותסס ונאכל בפסטיבל האביב שאם-אל נאסים. בזמן ההכנה, הדג מיובש בשמש ואז מותסס במלח משך שנה שלמה. כל שנה, מצרים רבים נשלחים לביה"ח אחרי שהורעלו מהדג. למה הם ממשיכים לאכול את הרעל הזה? מאותה סיבה שאנחנו אוכלים סופגניות עמוסות בהתקף לב.

 

View this post on Instagram

A post shared by Yassmine Food Stylist (@jazzfoodstudio) on

10. קסאווה

נאכל ב: דרום אמריקה

השורש הזה מכיל ריכוז גבוה של לינמארין, חומר שהופך לציאניד בקיבה אם נאכל חי. ב-2005, 27 ילדים מתו אחרי שאכלו מהשורש, שהוגש כחטיף בבית הספר. 

View this post on Instagram

A post shared by �� Terra Fresh Foods (@terrafreshfoods) on

 

11. מוח של קופים

נאכל ב: אסיה

המנה המוכרת הזו יכולה לגרום למוות, משום שהמוח עלול להכיל מחלה נדירה בה נדבקים בני אדם, בשם קרויצפלד-יעקב. זו מחלה ניוונית שבה חלבון לא תקין שוקע ברקמת המוח וגורם להרס של תאי עצב.

View this post on Instagram

A post shared by GirlsMeetChurro (@girlsmeetchurro) on

 

סליחה, אבל אם רציתם רשימת מאכלים טובה לארוחת שבת, אז אתם במדור הלא נכון חברים.