מקרה נדיר פורסם בעולם הרפואה, כאשר תינוק מברזיל נולד עם זנב אנושי אמיתי באורך 12 ס"מ, שבקצהו רקמה כדורית בהיקף של 4 ס"מ. לאחר הלידה, הרופאים הבחינו כי הזנב מחובר לישבנו השמאלי של הילוד. הזנב החריג בלבל את הרופאים בבית החולים לילדים אלברט סבין בפורטלזה, שבסופו של דבר הסירו אותו בניתוח.
הלידה והניתוח שלאחר מכן נרשמו מאז ב-Journal of Pediatric Surgery Case Reports, המציג תמונות מרתקות של ה"זנב" ומסביר כיצד הוא נוצר. המומחים מסבירים שלכל העוברים ישנו "זנב" ברחם, אבל, כמה שבועות לאחר ההיריון, הוא נספג לתוך גוף. עם זאת, במקרים נדירים מאוד זה לא קורה והזנב ממשיך לגדול.
רופאים בברזיל אישרו שהזנב לא הכיל סחוס או עצם, מה שהופך אותו ל"זנב אנושי אמיתי" ולאחד מתוך 40 בלבד שתועדו אי פעם. לפי כתב העת, הדיווח הראשון על זנב כזה מתוארך למאה ה-19.
התינוק, שנולד בחודש ינואר האחרון, הגיח לעולם בשבוע ה-35 להיריון, אך נולד ללא סיבוכים פרט לזנב. בדיקות לפני הלידה לא הצליחו לזהות את הזנב, אך למרבה המזל, בדיקת אולטרסאונד אישרה כי הוא אינו מחובר למערכת העצבים של הילד.
עובדה זו אפשרה למנתחים להסיר אותו, אך עדיין לא ברור אם האיבר עצמו גרם כאב לתינוק. מניתוח של הזנב לאחר ההסרה, התגלה שהחלק הכדורי עשוי משומן ורקמת חיבור עוברית, בעוד שהזנב עצמו היה רק רקמה חסרת עצמות.
הדו"ח של כתב העת הגיע למסקנה שהזנב האנושי הוא "אנומליה מולדת נדירה". בנוסף צוין שהסיבה לכך שחלק מהזנבות העובריים אינם נספגים מחדש "אינה מובנת במלואה". מומחים מאמינים כי אבותינו הקופים איבדו את זנבותיהם לפני כ-25 מיליון שנה, אולי בגלל מוטציה גנטית ששיפרה בין היתר את היכולת ללכת על שתי רגליים.