בני זוג ממדינת מישיגן נדהמו למצוא מתחת לביתם חדר סודי חשוך שהוצף באלפי ליטרים של מים. היילי גילמרטין ובעלה, טרוור, חשפו את התגלית המצמררת אחרי שעקרו את הג'קוזי הישן והמקולקל שלהם. היא העלתה את הממצאים לחשבון הטיקטוק שלה, שם הסרטונים הפכו לוויראליים עם עשרות מיליוני צפיות.
היילי הסבירה בסרטון הראשון שהחדר התגלה אחרי שהם החליטו לעקור את הג'קוזי המקולקל, שהותקן אי-שם בשנות ה-70. עד מהרה, הם מצאו את הכניסה לחדר שנראית כמו פתח ביוב. "מצאנו חדר בעומק 6 מטרים מתחת לבית", היא כתבה בגוף הסרטון, שבו נראה טרוור נכנס פנימה – עם שנורקל ובגד ים – כדי לחקור את המקום. בתיעוד רואים שהמים מגיעים לגובה של כמטר וחצי מהתקרה. טרוור אז נכנס פנימה למים העמוקים ומגלה מנהרה שנחסמה עם קרשים.
הסרטון הפך לוויראלי עם יותר מ-23 מיליון צפיות וקרוב ל-10,000 תגובות מהגולשים, חלקם נחרדו לראות את טרוור נכנס פנימה. "אני לעולם לא אבין איך אנשים מרגישים בנוח לשחות במים עומדים", כתבה גולשת אחת. היו גולשים שטענו שמדובר בבור השופכין של הבית, כמו גם כאלה שטענו שזה בעצם מקוה מים ישן. אחרים העירו שככה או ככה לא מומלץ לשחות במים העמוקים כי הם "בטח מלאים בבקטריות". גולש אחר בינתיים התלוצץ וכתב: "אני היחיד שמודאג מזה שהיה להם ג'קוזי בסלון?".
בהמשך עלתה סברה כי מדובר בשריד מתקופת היובש. היילי פרסמה עדכון בסרטון נוסף ובו כתבה שביתם, שנבנה סמוך לימת יורון, בין ארה"ב וקנדה, היה בעבר תחנת שאיבה. לפי ההערכות, החדר הסודי אכן נבנה במקור כמקוה מים, אך המנהרה החסומה שיוצאת ממנו שימשה מבריחי אלכוהול שפעלו באזור לפני 100 שנים.
כ-75% מהברחות האלכוהול בתקופת היובש (1933-1920) קרו באזור ימת יורון, כך לפי מומחים. בשיחה עם סוכנות הידיעות Jam Press, היילי סיפרה שהיא ובעלה שוחחו עם השכנים לגבי החדר בביתם ואלו אמרו שגם אצלם יש מנהרה תת-קרקעית – ככל הנראה חלק מרשת מנהרות ששימשו את המבריחים. לדבריה, בשלב הבא הם מתכוונים להוריד את הקרשים ולהמשיך לסייר במנהרה התת-קרקעית.
היילי הוסיפה שהחדר עצמו מחובר לימת יורון דרך מעבר תת-קרקעי וכרגע, זה בלתי אפשרי לרוקן את המים מהמקום. למרות זאת, השאיפה שלהם היא כן להשמיש את החלל בעתיד. "אולי נעשה שם חדר משחקים, או מסלול באולינג קטן", היא אמרה.
תגובות