לורנס ואן ואסנהוב, חולת אפילפסיה שסובלת משיתוק חלקי בפנים ובגפיים, התקבלה לעבודה בחברת הסלולר "פרנס טלקום" בשנת 1993, לפני שהחברה נקנתה בידי "אורנג'". המעסיקה המקורית שלה ידעה על מחלתה, והציעה לה משרה מותאמת למצבה הרפואי. היא עבדה כמזכירה במחלקת משאבי אנוש במשך כ-9 שנים, וכשביקשה לעבור לאזור אחר בצרפת – הבקשה אושרה אך מקום העבודה החדש לא היה מונגש לצרכיה.

הפתרון של חברת אורנג' היה יצירתי במיוחד: פשוט לשלם לה משכורת מבלי לתת לה עבודה. הדבר נמשך 20 שנה, שבהן החברה התעלמה מהאישה, שניסתה ככל יכולתה לדווח על מצבה לרשויות, לממשלה ולרשות למאבק באפליה. בשנת 2015, מתווך מטעם "אורנג'" נשלח כדי לטפל בבעיה – אך החברה המשיכה לשלם את המשכורת. עורכי הדין של האישה טוענים כעת כי ענקית הסלולר ניסתה להכריח אותה להתפטר.

 

 

 

 

"הם מעדיפים לשלם לה מאשר לבקש ממנה לעבוד", אמר עורך דינה של לורנס, והוסיף: "היא הגישה תלונה נגד החברה והמנהלים בגין 'הטרדה ואפליה בעבודה על רקע בריאותי'. עבור אדם עם מוגבלות, עבודה היא גם קשרים חברתיים ומקום בחברה, ובמקרה של לורנס, כל זה נמנע ממנה".

מנהלי "אורנג'" התייחסו לפרשה בשיחה עם כלי התקשורת בצרפת וטענו שהחברה עשתה הכל כדי להבטיח שלורנס תעבוד בתנאים הטובים ביותר. כמו כן, לדבריהם, "מצבה החברתי האישי" של לורנס נלקח בחשבון ושילמו לה את מלוא שכרה. בהמשך צוין גם כי תוכננה לה "חזרה לעבודה בתפקדים מותאמים", אך היא מעולם לא יצאה לפועל כי העובדת הייתה בחופשת מחלה תמידית.