החורף בפתח, ומעבר לטרדות הקורונה שממשיכות ללוות אותנו, יש עוד צרה שתמיד מחכה לנו מעבר לפינה, המטרידה ילדים והורים כאחד: צינון טורדני שגורם לאף סתום. התופעה הבלתי חיננית הזאת תוקפת את רובינו במהלך החורף, והיא מפריעה לנו לנשום, לאכול, לישון ובגדול – לחיות.
שי חורש, נטורופת, מציין שהסתימה למעשה נגרמת בשל ליחה שמצטברת בדרכי הנשימה וחוסמת אותן. לדבריו, ישנן סיבות רבות שעלולות לגרום לאותו נוזל צמיגי להתיישב לנו בלוע ובחלל האף. בין העיקריות מככבות אלרגיות וגם וירוסים שונים, כמו שפעת למשל, השכיחים יותר בעונת החורף.
מעבר לחוסר הנעימות שבעניין, חורש מסביר שהחסימה עלולה לעודד הצטברות חיידקים שלמעשה "מתלבשים" על הליחה שנוצרת, ועלולים להוביל לבעיות חמורות יותר כמו דלקת ריאות למשל. אחד החיידקים המוכרים יותר שעלולים לגרום לכל הבלגן הזה בחורף הוא הסטרפטוקוק הידוע לשמצה.
לרכישת מרמייד, תרסיס לאף, לחצו כאן>>
אז מה עושים? ובכן, חורש מציין שישנן מספר דרכים המסייעות לפתוח את האזור החסום:
אחת המומלצות ביותר מבניהן, היא פשוט להשתמש בתמיסת מי מלח טבעיות. בניגוד לתמיסות לאף שאינן טבעיות המכילות רכיבים מזיקים וממכרים שאינם מומלצים לשימוש תדיר, תמיסה זו בטוחה ויעילה והיא אינה עלולה לפגוע בריריות האף. דרך נוספת שיכולה לסייע במשימה היא שימוש באינהלציות על בסיס שמנים אתריים כמו אקליפטוס או מנטה, המסייעות לפתוח ולחטא את דרכי הנשימה.
כדי להקל על אף אדמומי או מתקלף, חורש מציע להשתמש במגבונים ייעודיים, המועשרים בתמציות מרגיעות כמו קמומיל או אלוורה. כמו כן, אדי אמבט חמימים יכולים לסייע בהרגעת האף ובפתיחת הסתימה.
כשמדובר בילדים ובפעוטות המתקשים להירדם בגלל האף הסתום, חורש מציע להגביה מעט את מנח הראש ע"י הנחת כרית מתחת למזרן. בנוסף, ניתן להיעזר בשמנים ארומטיים כמו ריונסרה שיעיל בהקלה על הנשימה.
"במקרים שבהם הליחה נובעת מנוכחות של חיידקים, סביר להניח שטיפול אנטיביוטי בהתאם להמלצת הרופא, יוכל לפתור את הבעיה ולהקל על הנזלת. לעומת זאת, כאשר מדובר בנזלת אלרגית שאינה חולפת תוך זמן סביר, כדאי להתייעץ עם מומחה לאלרגיה שיוכל להפנות לטיפול תרופתי שיקל על הבעיה", מוסיף חורש.
שורה תחתונה - אף סתום בחורף הוא תענוג מפוקפק למדי שיכול להביא עימו לא מעט צרות. אמצו את הדרכים הנכונות שיפתחו לכם את דרכי האוויר, וכך תרוויחו גם בריאות וגם הקלה על הנשימה. שיהיה חורף בריא!