רבות דובר בשבחה של אומגה 3 – חומצות שומן חיוניות בעלות אין ספור יתרונות לגוף האדם, שגופנו אינו יודע לייצרן בעצמו, וחלק גדול מאיתנו, כבשאר העולם המערבי נמצאים בחסר שלהן עקב תזונה שאינה עשירה בהן באופן מספק. מחסור באומגה 3 נחשב כגורם סיכון למחלות לב וכלי דם, להגברת הסיכון לסוכרת, לבעיות ומחלות עור, ולבעיות קוגניטיביות ובעיות קשב וריכוז.
כל מי שגדל בשנות ה-50 בישראל ודאי זוכר את ניחוחו העז של שמן הדגים שהורגל לצרוך בכפית. למרבה השמחה, כיום ישנן דרכים טובות וידידותיות יותר שמאפשרות לצרוך את הרכיב האיכותי הזה. ריכזנו עבורכם את כל התשובות לשאלות הנפוצות לגבי שימוש בתוסף אומגה 3.
איך נותנים לילדים אומגה 3?
אומגה 3 איכותית מגיעה בצורת שמן דגים בתוך קפסולה. לקפסולה עצמה ולשמן שבתוכה יש חשיבות בהגנה על האומגה 3 מפני חמצון, ולכן לא מומלץ לוותר על הקפסולה וגם לא על טעם הדגים הטבעי של השמן. אז איך נותנים אומגה 3 משמן דגים לילדים ולמי שמתקשה בבליעת קפסולות?
ובכן, לפעוטות אפשר פשוט לתת ללעוס את הקפסולה, אבל חשוב שהאקט יתבצע בהשגחת מבוגר. הרעיון הוא לאפשר להם לבלוע את הנוזל, וללעוס את העטיפה של הקפסולה עד שהיא נמסה - כיוון שהיא בטעם מתקתק רוב הפעוטות לא מתנגדים לכך, וודאי אם מרגילים אותם לעניין מגיל קטן. מומלץ להרגיל ללעיסה בפה סגור כדי למנוע טפטוף על הבגדים. אגב ברשת תוכלו למצוא סרטונים של פעוטות שנהנים מהפעולה. תוכלו לצפות ביחד עם הקטנים שלכם כדי לרתום אותם לעניין בקלות.
לכתבות נוספות על אומגה 3 היכנסו>
הקשר המפתיע בין אומגה 3 לשיפור בעיות בעור
אומגה 3: רכיב תזונתי סופר חיוני, בתנאי שהוא טרי
גם לילדים או למבוגרים שמתקשים בבליעה, מומלץ ללעוס את הכמוסה. למי שסולד מטעם הדגים, מומלץ לנקב את הקפסולה ולסחוט את השמן לתוך מזון או משקה שיטשטש את טעם הדגים: דבש ולימון, סוכר ולימון, טונה או כל דג אחר, בסלט ירקות, בתוך שוקו, מיץ פטל, מיץ תפוזים, בתוך מעדן חלב או כל מאכל אחר.
דרך נוספת שמתאימה לפעוטות היא להוציא את השמן מהקפסולה לתוך כפית או מזרק. ניתן לנקב את הכמוסה ולתת לפעוט בכפית, או לשאוב מתוך הקפסולה בעזרת מזרק מחט.
אופציה נוספת - לנקב את הכמוסה ולסחוט אותה לתוך בקבוק/כוס או אפילו מאכל כמו יוגורט למשל. לחלופין, אפשר להכניס כמוסה לתוך בקבוק ואחרי כמה דקות כשהיא נמסה - לנער אותו ולשתות. חשוב לדעת שתוספת מזון מוצק מומלצת ע"י משרד הבריאות רק מגיל חצי שנה.
על מה להקפיד כשנותנים לילדים אומגה 3?
חשוב שהמשקה או המזון שלתוכם נסחט השמן לא יהיה חם יותר מטמפרטורת החדר. כמו כן, יש לאכול או לשתות את השמן באופן מידי ועד שעה לכל היותר מרגע הוצאתו מהקפסולה.
מתי הכי טוב ליטול אומגה 3?
את התוסף מומלץ ליטול על בטן ריקה, והכי קל לעשות את זה בשעות הבוקר לפני האכילה. אפשר ליטול את האומגה עם כל סוג של משקה.
מה כדאי לאכול לאחר הנטילה?
רצוי לאכול מזון שומני שמסייע להגביר את הספיגה. מה למשל?: זיתים, אבוקדו, שקדים ואגוזים, גבינות שמנות, חמאה, שמנת, שומן בקר, שומן כבש וכו'.
מה לא מומלץ לאכול בסמוך לצריכה?
מומלץ לא ליטול את האומגה לצד או בסמוך לצריכת בשר אדום ומזונות עשירים בברזל, לרבות תוספי ברזל. הסיבה היא שברזל בקיבה גורם לחמצון של אומגה 3 בקצב מהיר מאד ומייצר תוצרי חמצון שאינם מטיבים עם הבריאות. בנוסף, מומלץ לא לצרוך אומגה 3 בסמוך לצריכת סיבים תזונתיים, אותם ניתן למצוא בין היתר בפירות וירקות, בדגנים מלאים ועוד. זאת מאחר שסיבים תזונתיים מעכבים ומונעים עיכול של שומנים.
מה המינון המומלץ לכל צורך?
חברת "אומגה גליל" פיתחה מחשבון מינונים יחיד מסוגו בארץ המסייע לבחור מינון אפקטיבי של אומגה 3 לפי משקל הגוף והמצב הבריאותי. מאחר שהמחשבון הוא פרי פיתוח ייחודי, נדרשת הרשמה קצרה (חינמית) לפני השימוש בו.
מותר לשלב אומגה 3 עם תרופות?
לאחרונה התפרסמו מחקרים על שימוש בשמן דגים במינונים אפקטיביים בשילוב עם תרופות נוגדות קרישה כמו וורפארין (קומאדין) ונוגדות דלקת כמו אספירין. בכל המחקרים הוכח כי אין בעיה לשלב בין אומגה 3 לתרופות אלה, ובנוסף הוכח כי שמן הדגים אינו מחריף או מונע את תופעות הלוואי האפשריות הכרוכות בשימוש בתרופות.
לעומת זאת, תרופות פסיכיאטריות מומלץ לשלב עם נטילת אומגה 3 בזהירות. בכל מקרה של תופעת לוואי שעשויה להיות קשורה בנטילת האומגה, יש להפסיק מיד את הצריכה ולראות אם התופעה חולפת. אם קיים חשש יש לפנות לרופא המטפל להתייעצות.
הטבה מיוחדת לגולשי mako: הנחה של 50 שקל בהזמנת צנצנת 200 כמוסות אומגה 3 טרייה מהמקרר מאתר אומגה גליל, כולל משלוח עד הבית.
לקבלת ההנחה הזינו בעמוד התשלום את קוד הקופון OMEGAMAKO. ההטבה מוגבלת לצנצנת אחת ללקוח, בתוקף עד 31.1.22. האחריות על ההטבה ומימוש הקופון הינה של חברת אומגה 3 גליל בע"מ ולא של אתר mako.
*התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.