כאבי ראש, פריצת דיסק או כאבי שיניים: מי מאיתנו לא נאלץ להתמודד עם אחד מהתענוגות המפוקפקים האלה לרוב, הפתרון הנגיש ביותר לטיפול בכאבים הוא שימוש במשככי כאבים, שמסייעים להפיג את הכאב בטווח הקצר. אולם, מסתבר ששימוש קבוע במשככים עלול לגרום להתמכרות ולפגיעה בבריאות הגופנית והנפשית.
ד"ר יאן מזרחי, ראש המחלקה הארצית לאוסטאופתיה ברשת מרפאות המומחים שרפ+, מסביר על ההשלכות: "שימוש קבוע בתרופות אנטי דלקתיות או בתרופות ממשפחת האופיאטים, עלול להוביל לשורה של נזקים: החל מפגיעה במערכת העיכול, דרך תשישות כרונית ועד לדיכאון".
יתרה מכך, אחת הבעיות הנפוצות שבשימוש כזה, נובעת לדבריו, מכך שהוא גורם למעין התמכרות – כלומר לצורך של הגוף לצרוך כמות גדולה יותר של החומר הרפואי ככל שהזמן עובר. "הגוף פשוט דורש את הכדור, לפעמים אפילו במקרים שבהם הבעיה הרפואית כבר חלפה. בשלב מסוים, המכורים לתרופה יכולים לסבול מתחושות קשות של דיכאון ומעצבנות, והגוף שלהם פשוט הופך להיות חלש ופגיע יותר".
"לפני ששוקלים להשתמש במשככי כאבים, כדאי לנסות דרכים חלופיות"
אז מה עושים כשסובלים מכאב שלא מרפה? ובכן, ד"ר מזרחי מציע מספר דרכים יעילות ובטוחות יותר. ראשית, הוא ממליץ להשתמש במשככי כאבים פשוטים שיכולים להועיל לטווח המיידי.
"לפני ששוקלים להשתמש במשככי כאבים, כדאי לנסות דרכים חלופיות. תרופות מסוג איבופרופן לרוב יעילות והן פחות ממכרות. לפעמים עדיף אפילו לקחת שני כדורים מהסוג הזה (בהתייעצות עם רופא), במקום לבחור באופציה של משככי כאבים מסוג חזק יותר".
עצה נוספת היא לנסות במקביל לטפל בגוף בדרכים משלימות. " אצלנו ברשת מרפאות המומחים שרפ+ יש מגוון טיפולים שיכולים לסייע מאוד במקרים כאלה, כמו למשל טיפול באוסטאופתיה שנמצא יעיל מאוד לשיחרור הלחץ שבין החוליות, ואם מתמידים בו הוא בהחלט יכול להקל על כאב הנגרם מבעיות אורתופדיות שונות.
גם טיפולי דיקור ומיטה אלקטרומגנטית שכלולים בין שירותינו יכולים לסייע בהקלה על כאבים שונים, וכך גם טיפול בגלי הלם שנמצא יעיל מאוד למגוון בעיות בגידים".
לכתבות נוספות על הרפואה הפרטית היכנסו>
"איפה שהרפואה הציבורית מפשלת, הפרטית נותנת מענה"
כבר מכורים? חכו, עדיין יש מה לעשות
אם אתם כבר רגילים ליטול משככי כאבים ממכרים, כדאי שתנסו להפסיק לצרוך אותם בהדרגה, כפי שממליץ ד"ר מזרחי: "אחת הטעויות שאנשים שמכורים לתרופות משככות נוטים לעשות, היא להפסיק ליטול אותם בבת אחת. הבעיה היא שפעולה כזאת לעיתים רבות גורמת להידרדרות גופנית ולכאבים שונים, משום שהגוף כבר רגיל לחומרים הללו והוא כביכול זקוק להם. לכן, ההמלצה היא להפסיק את הנטילה בהדרגה, ובמקביל למצוא טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לסייע".
בנוסף לטיפולים, ד"ר מזרחי מדגיש את החשיבות שבשמירה על הרגלי אורח חיים בריא: "לתזונה נכונה ולשילוב קבוע של פעילות גופנית יש השפעה מטיבה עם הבריאות הכללית, גם בהקשר של הקלה על כאבים. ידוע למשל שמי שסובל מכאבי גב על רקע של פריצת דיסק שממשיך לשבת או לשכב במקום להתמיד בתנועה, יכול להחמיר את מצבו. לכן, גם כשכואב, כדאי למצוא את הפעילות המתונה שתוכל לסייע. לרוב הליכה יומית תשפר מאוד סימפטומים שמתבטאים בכאב".
לתור מהיר למרפאת כאב ולסדרת טיפולים בהנחה חייג/י 8622* שלוחה 1 או לחצו כאן>
*התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.