הגוף שלנו הוא מכונה מורכבת, שתהליכים רבים בה, כמו גם מערכות שונות בגוף, יכולים להשפיע עלינו בדרכים רבות ומגוונות. החשק המיני שלנו מושפע מגורמים שונים ולכן רמת הליבידו יכולה להשתנות בהתאם לשינויים כאלה ואחרים בגוף. זה אומר שיש דברים שמשפיעים על החשק המיני שלכם, שרוב הסיכויים שבכלל לא ידעתם שהם קשורים לזה. משלפוחית השתן ועד למחזור החודשי ותזונה – הנה כמה גורמים שמשפיעים על הליבידו שלכם.

תזונה

בטח שמעתם על זה שמזונות מסוימים, כמו פסיפלורה וצדפות נחשבים למעוררים מינית. אמנם אין הוכחות חותכות לכך מבחינה מדעית, אך נראה שלא מעט אנשים מאמינים שמזונות מסוימים לחלוטין עוזרים להגביר להם את החשק. בשוקולד ובגבינה יש תרכובת הנקראת פנתילאמין, הפועלת במוח כמו תמריץ, שמשתחררת בתגובה לתחושות כמו אהבה. יש הסבורים כי תרכובת זו יכולה להשפיע על הורמוני המין ולכך יש הטוענים כי גבינה ושוקולד יכולים בהחלט לעזור בזה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אוננות

ככל שאדם פעיל יותר מינית (גם עם עצמו), כך קל לו יותר להיות מגורה מינית. וככל שאתם פחות פעילים, בין שזה בגלל סטרס, לו"ז צפוף או מסיבות אחרות – כך הגוף פחות רגיש לאותות מיניים של גירוי.

אלכוהול

ההשפעה של אלכוהול על החשק המיני שלנו היא לא לגמרי ברורה. הסיבה לכך היא שאלכוהול בעיקר מעלה את הטסטוסטרון אצל נשים, אבל מפחית את רגישות איברי המין, מה שדווקא מקשה על ההגעה לאורגזמה. אז ייתכן שאלכוהול יגביר אצל חלקיכן את החשק המיני, אבל לאו דווקא ישפר את חיי המין. אז כדאי לצרוך במתינות.

גונחת במיטה (צילום: Shutterstock)
גם אוננות יכולה להגביר את החשק | צילום: Shutterstock

הורמונים

טסטוסטרון הוא ההורמון שהכי מקושר לליבידו ואכן הוא יכול להשפיע על החשק המיני, בקרב נשים וגברים כאחד. פעילויות מסוימות יכולות להוביל לעלייה ברמת הטסטוסטרון בגוף, ביניהן פעילות גופנית, ביוץ ועוד. אך הוא לא ההורמון היחיד שיכול להשפיע על החשק המיני שלכם – אסטרוגן ופרוגסטרון יכולים גם הם להשפיע. אסטרוגן, למשל, קשור יותר לגירוי פיזי ותורם בין היתר לזרימת הדם לאיברי המין. גם הורמונים שקשורים לעונג, כמו דופמין ואוקסיטוצין, שעולים כשאנחנו בשלב ה"ירח דבש" של מערכת היחסים יכולים להיות קשורים לליבידו.

זוג שמח במיטה (צילום:  nd3000, shutterstock)
הורמוני העונג וההנאה עולים בתקופת "ירח הדבש" של הזוגיות | צילום: nd3000, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> המשקה שמפחית סטרס ומונע ריח רע מהפה
>> מצאנו טריק מושלם לאכול פחות פחמימות
>> התגלתה מוטציה חדשה ומסוכנת יותר עבור צעירים

מחזור חודשי

בכל חודש אנחנו חוות שינויים הורמונליים שיכולים גם להעלות וגם להוריד את החשק המיני שלנו. מתי הליבידו הכי גבוה? כשבועיים לפני קבלת הווסת – אז יש שיא ברמת ההורמונים טסטוסטרון ואסטרוגן. וייתכן שזה יפתיע אתכן, אבל אם אתן חוות עלייה בחשק המיני דווקא בזמן ימי הדימום – אתן לא לבד. עקב זרימת הדם המוגברת באזור הנרתיק, הליבידו שלכן עלול לעלות בתקופה הזו.

הריון

בזמן הריון נשים חוות שינויים הורמונליים קיצוניים, ביניהן הפרשה מוגברת של אסטרוגן, שכאמור יכול להשפיע על החשק המיני. אבל אל דאגה: זה בטוח לגמרי לקיים יחסי מין גם בזמן הריון, אך ייתכן שמטעמי נוחות תצטרכו לשנות פוזיציה.

זוג שוכב במיטה (צילום:  Jesus Cervantes, shutterstock)
אפשר גם בזמן הריון | צילום: Jesus Cervantes, shutterstock

שלפוחית שתן מלאה

כן, קראתם נכון. כיוון שאצל נשים הדגדגן, השפכה והנרתיק כולם נמצאים אחד ליד השני – שלפוחית שתן מלאה בהחלט יכולה להפעיל לחץ גם על איברי המין ולפיכך לגרום לגירוי מיני.