לרבים מאתנו קורה שלפעמים יורד לנו החשק לסקס. זה יכול לקרות עקב תקופות לחוצות בחיים, קשיים בזוגיות, בעיות בעבודה וסיבות רבות ואחרות. אמנם זה לגמרי בריא שמדי פעם החשק יירד, אך אם זה קורה במשך תקופה ארוכה, ייתכן שזה קשור לבעיות בריאותיות אחרות בגוף שמשפיעות על החשק או התפקוד המיני. הנה כמה מחלות שיכולות להשפיע על חיי המין שלכם.
1. דיכאון
לא סתם אומרים "נפש בריאה בגוף בריא" – יש קשר ישיר בין הנפש שלנו לגוף שלנו וכשהבריאות של אחד מהם מתערערת, גם השני מושפע מזה. ישנם תסמינים רבים ושונים לדיכאון, אחד מהם יכול להיות ירידה בחשק המיני. אם הרגשתם בדאון כבר תקופה, שתפו את המטפל או את רופא המשפחה שלכם. הטיפול יכול להיות שינוי באורח החיים, טיפול פסיכולוגי או כדורים. ישנן תרופות נגד דיכאון הגורמות לבעיות זקפה בקרב גברים, הפחתת המינון או שינוי סוג התרופה יכולים לסייע לשפר את חיי המין.
2. סוכרת
רמת סוכר גבוהה בדם יכולה עם הזמן להזיק לכלי דם ולתאי עצב. זה עלול לעכב או למנוע את זרימת הדם לאיברי המין. כתוצאה מכך גברים עלולים לסבול מבעיות זקפה ואין-אונות. לעומת זאת נשים עשויות לחוש חוסר חשק מיני, יובש בווגינה, כאבים בזמן קיום יחסי מין ובעיות אורגזמה. על אנשים הלוקים בסוכרת לוודא שהם עושים פעילות גופנית ואוכלים נכון, מאחר שזה יכול למנוע בעיות מיניות וכן גם בעיות אחרות. חשוב להיוועץ ברופא אם הבעיה ממשיכה.
3. מחלות לב
בדומה לסוכרת, גם אנשים הלוקים במחלות לב עלולים לסבול מנזק לכלי הדם ולבעיות בחדר המיטות, כתוצאה מכך. נוסף על כך, ישנן כמה תרופות, כמו תרופות ללחץ דם גבוה, שיכולות לגרום להפרעות בתפקוד המיני. שינויים באורח החיים, כמו תזונה נכונה והקפדה על פעילות גופנית יכולים לעשות שינוי גדול. אם עברתם התקף לב ואתם חוששים שקיום יחסי מין יכולים להיות טריגר להתקף לב נוסף – היוועצו עם רופא ובדקו איתו כיצד ניתן לחזור לחיי מין רגילים באופן בריא ובטוח.
4. פוסט טראומה
הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) יכולה להיגרם עקב מאורע קשה בחיים, כמו תקיפה, תאונת דרכים או מלחמה. התסמינים כוללים בין השאר פלאשבקים פולשניים שמעניקים תחושה כי אתם חווים מחדש את הטראומה. אם אתם סובלים מ-PTSD ייתכן שתרגישו יותר פחד מעונג בזמן קיום יחסי מין. מטפל המתמחה בפוסט טראומה יוכל לסייע לכם להתגבר על זה.
עוד ב-mako בריאות:
>> אין חשק לסקס? כך תגבירו את רמת הטסטוסטרון
>> מה קורה לגוף כשלא מקיימים יחסי מין?
5. טרשת נפוצה
חשק מיני מתחיל במוח שלנו, ששולח אותות לשאר הגוף באמצעות מערכת העצבים. מאחר שטרשת נפוצה משפיעה על תפקוד מערכת העצבים, היא יכולה בעקבות זאת לפגוע בתפקוד המיני באמצעות פגישה בכושר התנועה, בעוררות המינית ובאורגזמה. נוסף על כך, טרשת נפוצה עלולה לגרום לעייפות ולעוויתות בשרירים.
6. כאבים כרוניים
קשה מאוד לחשוב על סקס, כשאתם סובלים מכאבים מתמשכים ובלתי נסבלים. אם התרופות שאתם נוטלים לכאבים כרוניים אינן עוזרות לכן לשלוט בכאבים, ייתכן שכדאי לפנות לרופא המשפחה למרשם חדש. כמו כן, תרופות מסוימות עשויות להשפיע על החשק המיני מכיוון שהן משפיעות על מערכת העצבים. אז אם אתם סובלים מכאבים כרוניים ומירידה בחשק המיני – ייתכן מאוד שקיים קשר בין השניים.
7. טסטוסטרון נמוך
גברים שגופם לא מייצר מספיק מהורמון הטסטוסטרון עשויים למצוא את עצמם עם חשק מיני מופחת. לעתים זה קורה עקב בעיה באזורים במוח שמורים לאשכים לייצר טסטוסטרון. סוכרת מסוג 2 ומחלות בכבד או בכליות גם כן יכולות לגרום לבעיה ברמות הטסטוסטרון. אם אתם חוששים שזה המקור לבעיה, כדאי לבקש מרופא המשפחה לעבור בדיקת דם.
8. מנופאוזה
גיל המעבר יכול לגרום לירידה ברמות האסטרוגן בגופן של נשים ולהפסקת המחזור החודשי. ירידה ברמת האסטרוגן יכולה לגרום ליובש בווגינה, מצב שיכול להוביל לכאבים בזמן קיום יחסי מין. חומרי סיכה יכולים לסייע בבעיה זו. אך אם אתן עדיין מודאגות מההשפעה של גיל המעבר על יחסי המין, מומלץ להיוועץ ברופא הנשים.
9. מחלות מעי דלקתיות
אם אתם לוקים במחלת קרוהן או במחלת הקוליטיס הכיבית, התסמינים, כמו הצורך לבקר בחדר השירותים לעתים תכופות, כאבים ועייפות יכולים כולם לחבל בחיי המין שלכם. חשוב מאוד ליטול את התרופות לפי ההנחיות, גם כשהתסמינים שלכם לא חריפים במיוחד.
10. HIV או איידס
HIV או נגיף הכשל החיסוני פוגע ביכולת של הגוף לייצר הורמונים, כולל טסטוסטרון ואטסטרוגן. מצב זה עלול להוביל לבעיות בחשק המיני ובתפקוד המיני. גם תרופות מסוימות עשויות להוביל לבעיות בחיי המין, אז כדאי להיוועץ ברופא ולבדוק אילו פתרונות אפשריים.