חרדה לפני המחזור החודשי היא תופעה נפוצה יותר ממה שנדמה לכן. רבות מרגישות שמפלס החרדה והסטרס עולה לקראת הופעת הווסת, ברמה שמקשה על התפקוד. אם אתן לא בטוחות למה זה קורה ומה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב, הנה כמה סיבות לכך. החדשות הטובות הן שיש דרכים שונות שיכולות לעזור לכן להתמודד עם זה.
למה זה קורה?
הסיבות לחרדה לפני הגעת המחזור החודשי יכולות להיות שונות. ייתכן שזה בשל שינויים הורמונליים שאופייניים לתקופת המחזור. כדי להתכונן להריון, הגוף מגביר את ייצור ההורמונים, אך אם ביצית אינה מופרית, כפי שקורה בעת הופעת הווסת, רמת ההורמונים יורדת שוב. כל השינויים ההורמונליים הללו משפיעים גם על המוח ועל מצב הרוח, לכן זה הגיוני לחוות רגשות שונים לפני המחזור או לסבול מחרדה בזמן הזה בחודש.
סיבה נוספת לכך עשויה להיות הפרעה דיספורית קדם וסתית, תופעה לא נפוצה שקיימת באחוז קטן של נשים (בין 3 ל-8 אחוזים). ההפרעה לרוב תופיע בין שבוע לשבועיים לפני המחזור והתסמינים שלה דומים לאלה של תסמונת קדם וסתית, רק שהם עשויים להיות חמורים ויכולים להתבטא גם בדיכאון או בהחמרה של מצבים נפשיים, כמו חרדה. התסמינים כוללים גם עצבנות, הפרעות שינה, תיאבון מוגבר, חוסר אנרגיה וקשיי ריכוז.
ייתכן גם שהציפייה למחזור והידיעה שאנחנו לפני שבוע קשה ופחות נוח, גורמת ללא מעט סטרס וחרדה. למחזור החודשי יש תופעות לוואי שאף אחת לא מחכה להן בקוצר רוח מדי חודש; נפיחות, כאבים, אקנה ותחושת חוסר נוחות כללית. לכן בהחלט הגיוני שזה יעלה את רמות הסטרס שלכן לקראת.
עוד ב-mako בריאות:
>> מיכל צפיר חושפת: זה התפריט היומי שלי
>> התסמינים שמעידים שצרכתם יותר מדי ויטמין D
>> בן 20 סבל מהקאות – וזה מה שהתגלה באולטרסאונד
מה אפשר לעשות?
ראשית, כדאי לא להדחיק את המחשבות השליליות שעולות, כיוון שזה יכול דווקא להגביר אותן. "כדי למנוע מזה לקרות, מומלץ לבטא בקול רם את התחושות שלכם או לכתוב אותם", מסבירה ד"ר פרפטואה נאו, פסיכולוגית למגזין mindboygreen. "אל תשפטו את המחשבות שלכם, בטאו אותן כדי שלא יהיה להן כוח עליכן". לאחר מכן, היא ממליצה לעבוד על סילוק מחשבות שליליות אלו מהראש.
דרך נוספת היא תרגול נשימות, שעוזר להסחת דעת. ההתמקדות בנשימות מאפשרת לכן לא להתמקד במחשבות השליליות שעולות במצבים של חרדה. ואם השיטות האלו פחות עזרו, אתן יכולות לנסות אחת מהשיטות האלו להפחתת חרדה. ואם כמובן יש לכן שיטות משלכן שעוזרות לכן להירגע, גם זה טוב. ישנן נשים שמעדיפות להאזין למוזיקה, אחרות שמתרגלות יוגה או יוצאות לריצה. כל עוד זה עוזר לכן, זה טוב עבורכן.