השפע זמין סביבנו בכל רגע נתון. חשבו על הגוף שלכם, שפע של מערכות, תאים, תהליכים המתקיימים בסנכרון בכל רגע נתון, מבלי שאפילו נהיה ערים ומודעים לכך. כל אחד ואחת מאיתנו הוא שפע גדול בפני עצמו! כל בעלי החיים, השמים, העלים, הצמחים, הגזעים העבותים, היש שפע גדול מכך? היצירה שלנו, המיניות שלנו, כל אלה אינם אלא התגלמות השפע על פני האדמה, וכמו אויר, הם תמיד זמינים עבורנו, משאבים בלתי נדלים של הבריאה השופעת בכבודה ובעצמה.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
אז למה אנחנו חיים בתחושת מחסור?
כמו שאמרנו, הטבע שופע באופן תמידי. משמע כל מחסור שקיים, הוא מחסור שאנחנו, בני האדם, יצרנו. מחסור מכוון, או בשפה הכלכלית "מחסור מלאכותי" - מושג ידוע בכלכלה, אסטרטגיה עתיקה המייצרת מחסור מכוון על מנת ליצור ביקוש רב ולשלוט בכלכלה. המגבלה והחסר רק מגבירים את הצורך. זוכרים את המחסור בנייר טואלט שהיה לקראת הסגר הראשון בקורונה? אנשים קנו כמויות אדירות של נייר רק בגלל הפחד מהמחסור.
דוגמה קלאסית נוספת היא מכשירי החשמל, שבעבר היו מחזיקים לפרקי זמן ארוכים יותר, שלא לדבר על כך שמאז השתדרגה הטכנולוגיה, זמן השימוש אמור היה להתארך ולהכפיל את עצמו, בעוד בפועל תכיפות הקלקולים רק הולכת וגדלה. היאך?! חברת אפל לא מזמן הודתה שהיא מאטה בכוונה תחילה גרסאות ישנות של מכשירים סלולריים, וכמוה עוד יצרניות גדולות ומוכרות משתמשות באותו אפקט מחסור.
ברגע שנבין שמחסור הוא המצאה שלנו, בני האדם, בעוד הבריאה מדברת בשפה ההפוכה בדיוק: שפת השפע והשגשוג, ברגע שנבין ונפנים את זה, נוכל להתחיל להתנתק מאשליית המחסור, ולהיפתח אל השפע האמיתי הקיים לפתחנו. פתאום נבחין בפרחים השופעים, בצבעים המטורפים, בכפות הרגלים המשורטטות של החתול , בחיוך של הילד, כל אלה אינם מובנים מאליו, והתפעלות מהם כמוה, כהתרפקות על שמיכת השפע האינסופית.
לא מספיק מרוצים מעצמכם? אתם לא לבד
איך מרגיש שפע?
שפע זה תדר של "יש". זו הבנה וידיעה עמוקה שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. חיים בתודעת שפע הם חיים בהודיה תמידית על כל מה שסביבנו, התפעלות ספונטנית מכל דבר שזז, כי שום דבר אינו מובן מאליו. ואט אט, ההודיה הקונסיסטנטית מושכת וממגנטת אליה, כלומר אליכם, עוד שפע, ממילא עוד הודיה, עוד התפעלות, עוד שפע וחוזר חלילה.
כחרדית לשעבר, שפע תמיד מזכיר לי את הסיפור המקראי על ה"מן", המזון האלוהי שירד מהשמים לבני ישראל במסעותיהם במדבר, בדרכם הארוכה והמייגעת לארץ ישראל. מה היה הקטע עם המן? הוא תמיד היה בטעם שבדיוק בא לך, והזין אותך בדבר שרצית, והכי חשוב, הוא ירד כל הזמן מן השמים, בחיני חינם, ללא כל מאמץ וללא חרדות הישרדותיות של "האם יהיה היום אוכל או לא?".
אבל מה שהכי תפס אותי בסיפור, שאסור היה לאסוף כל יום יותר "מכפי צורכו". משמע, אי אפשר היה לאגור ליום סגרירי, או להתחיל לאסוף כמויות ולפתוח מסחר. כל יום כפי צורכו, חוץ משישי שהיו לוקחים כפליים. ואם בכל זאת היה מישהו חרדתי ש"פילח" לעצמו קצת יותר, לשמור במזווה או למקרה שייגמר.., המן היה מבאיש ומתקלקל.
הסיפור המקראי הזה שלמדנו בכיתה א', נצרב בי והתווה את תפיסת השפע שלי, מאז ועד היום. דמיינו שמרגע זה אתם לא צריכים לדאוג לאוכל. הוא יורד עליכם משמים. הוא וכל ההזנה לה אתם נדרשים. חיים בגישה זו, לשיטתי, הם חיי שפע אמיתיים. הידיעה שכל צרכנו יתמלאו במלואם, בנונשלנט, בקלות ובנינוחות, היא המפתח לשפע כאן ועכשיו.
לפודקאסט "שיחות בגן עדן" עם פריידי מרגלית לחצו כאן
הפוך גוטה, הפוך!
בני האדם רגילים לאמוד שפע בתור מטבע, ולא פעם הכסף הוא שמכתיב לרבים מאיתנו את תחושת הערך. אך בפועל זה בדיוק הפוך. ככל שאנחנו מרגישים ראויים ומלאי ערך, כך הוא יתבטא במטבע הנסחר. או כמו שאני תמיד אומרת לתלמידיי "הראו לי את חשבון הבנק שלכם, ואומר לכם מה מצב הערך העצמי שלכם…", ככל שתעבדו על הגדלת תחושת הערך והראויות, כך הדבר יתבטא במצב השפע בחייכם. כסף, אינו אלא מד מידה (אחד מני רבים) לתחושת הערך שאתם חשים שאתם מביאים לעולם.
שיחות בגן עדן, עם פריידי מרגלית ואלימור הניג
אתגר השפע הגדול
אחרי שהבנו ששפע זמין בדיוק כמו אוויר, ומחסור הוא למעשה אשליה, אפשר לצאת לדרך ולתרגל שפע בחיינו. באתגר השפע הגדול, מסה קריטית של חברים, יוצאים למסע של 14 ימים ליצירת שפע אצל כל אחד מהמשתתפים. באתגר נחקור את הדפוסים והאמונות שיש לנו במערכת היחסים עם כסף, נלמד להעביר את הפוקוס ממחסור למה שיש, נשחרר דפוסים שחוסמים ומגבילים אותנו ונבין ונדייק מהו שפע עבורנו.
האתגר מתבצע בקהילת הפייסבוק "גן עדן זה כאן". מדי בוקר מחכה משימה יומית, ונדבך על נדבך אנחנו לומדים לתפוס שפע בדרך חדשה ושונה ממה שהכרנו עד היום. מהתנהלות חרדתית לגבי כסף ומצב הישרדותי, שכרגע מרגיש אולי "בלתי פתיר", נעבור יחד, להתנהלות מתוך שפע ורווחה. האתגר כמובן חינמי ופתוח לכל דורש שלא חושש מעבודה פנימית.
פריידי מרגלית - חוקרת תודעה, מייסדת תפיסת "המטאיזם" ועומדת בראשה של קהילת "מרחב מודעות". להצטרפות לאתגר השפע הגדול לחצו כאן