להיילי ביבר יש שיטה להתמודד עם חרדה: צלילה לתוך אמבטיית קרח. לאחרונה פרסמה הדוגמנית בת ה-26 פרסמה סרטון שלה בטיק-טוק, שבו היא מדגימה את העניין בשעת פעולה וכתבה: "זה מאוד עוזר לי עם חרדה ומצב רוח כללי". ביבר ציינה שהיא שוהה במים לפחות 30 שניות, ובסרטון ניתן לראות אותה נושמת נשימות עמוקות כשהיא מנסה להתרגל לטמפרטורה.
בסופו של התהליך, היא מחזיקה באפה ומטביעה את ראשה מתחת למים. אגב, ביבר מצטרפת למפורסמים נוספים שאימצו את השיטה, ביניהם זאק אפרון וליידי גאגא. אך האם השיטה הזאת אכן מסייעת בהתמודדות עם חרדה?
"אין ספרות מדעית התומכת בשיטה"
"אני מבין את ההייפ סביב הנושא ובהחלט מודע לו, אבל אין עדיין ספרות מדעית חד משמעית התומכת בטבילה במים קפואים כדרך להתמודד עם חרדה או עם כל תסמין נפשי אחר", אומר ד"ר אורן טנא, פסיכיאטר מומחה ומנהל מכון מנטליקס לבריאות נפשית, "יש הרבה היגיון בשיטה, וניתן לחשוב גם על הסברים מדעיים לכך שקור משפיע לחיוב על מדדים פיזיולוגיים שונים המשפיעים לטובה על הנפש. עם זאת, במדע הרפואה, אנחנו זקוקים למחקרים אמינים ומבוססים כדי לצאת במסקנות או בהמלצות לפעולות כאלה". ד"ר טנא מדגיש שלצד היתרונות שאנשים עשויים למצוא בשיטה, צריך להביא בחשבון שהרגל כמו טבילה או שחייה במי קרח, עלול להיות מלווה גם בסכנות, דוגמת הפרעת קצב לבבית, היפותרמיה ואף טביעה. "כמו בכל התערבות בתחום, אני אומר לאנשים שמה שפועל בשבילם, זה נהדר ("whatever works") - אבל כדאי גם תמיד להיזהר ולהישאר שקולים", מסכם הפסיכיאטר.