מדי סוף חודש מגיעה התקופה הזאת של החודש בה אני עצבנית, חסרת שקט, ובגדול עדיף שלא להתעסק איתי יותר מדי. בעלי כבר מכיר ויודע: זמן קידוד.

"הקידוד" הוא חלק מאימון הכושר החודשי ב"חדר כושר לתודעה", חדר כושר לפיתוח שרירי המוח. ממש כמו שאנחנו מקפידים לאמן את שרירי הגוף (או לפחות מבינים שכדאי להתחיל לעשות זאת) כך גם התודעה שלנו זקוקה לאימון קבוע על מנת להתחזק, והכי חשוב - להמשיך להתפתח, להתרחב, להשתדרג ולגדול. 

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

כמו שהעבודה על השרירים בחדר כושר פיזי יכולה להיות מאתגרת, כך גם העבודה בחדר כושר לתודעה עלולה להיות כואבת. חקירת תודעה לוקחת אותנו להתבונן ולגעת במקומות הכי חשופים, פגיעים וכואבים שלנו, וזה מסביר את הרגישות בתקופה הזאת בחודש, שלפעמים מוציאה ממני צדדים שאלוהים יעזור. למזלי בעלי אוהב אותי מאוד, שלא לומר, עד ושותף לרווחים האדירים והמתגמלים של העבודה הזו. המנוי שלי לחדר הכושר התודעתי הוא לגמרי גם הרווח שלו.

יובל נח הררי בכנס בבלגיה (צילום: KRISTOF VAN ACCOM, AFP)
ד"ר יובל נח הררי | צילום: KRISTOF VAN ACCOM, AFP
 
המוח מחליף את הנשק המסורתי

"בעוד שבמהפכה התעשייתית של המאה ה-19 למדו בני אדם לייצר כלי רכב, כלי נשק, בגדים ונעליים, במהפכה התעשייתית של המאה ה-21 ילמדו בני האדם לייצר את עצמם. המוצרים החשובים של המאה ה-21 יהיו גופים, מוחות ותודעות", מסביר פרופסור יובל נוח הררי בספרו "ההיסטוריה של המחר", והמהפכה הזאת כבר כאן. המהפכה הבאה שלנו כאנושות תהיה בעצם מהפכת תודעה בה נלמד לייצר את עצמנו, וזאת בדיוק מטרתו של חדר כושר לתודעה: לקחת תבניות חשיבה קיימות ולעדכן אותן.

"ככל שנלמד להכיר את כוחה של התודעה ונרכוש כלים לנהל אותה כך נוכל לצלוח כל אתגר, קיצוני ככל שיהיה", מסבירות פריידי מרגלית - מייסדת תפיסת המטאיזם, וזוגתה אלימור הניג - מנכ"ל מרחב מודעות, מפתחות חדר כושר לתודעה, ומכורות להתפתחות ועדכוני תוכנה בעצמן. כאמור, זה מצריך עבודה ואומץ להכיר חלקים חבויים ומוסתרים מעין המודע, אך ראו זאת כהשקעה בנכס היקר והחשוב לנו ביותר: אנחנו עצמנו. התודעה שלנו.

ד"ר ליאת רוקח (צילום: נטי לוי )
ד"ר ליאת רוקח | צילום: נטי לוי

"מרגישה נהדרת בדיוק כפי שאני"

ד"ר ליאת רוקח, ביולוגית וחוקרת בוגרת מכון ויצמן, בת 43, נכנסה לחדר הכושר לפני חמש שנים בדיוק בשביל זה. "הגעתי למרחב מודעות בגלל קושי שהיה לי עם הבן שלי", היא מספרת. "הוא אובחן עם תסמונת טורט וכאדם החוקר שאני חיפשתי כלים שיוכלו לעזור לו. כשהבנתי שלא מעט מהבעיות מהן סבל נובעות מחרדה ושאפשר לטפל בהן על ידי עבודה רגשית ותודעתית, הגעתי למרחב מודעות".

ליאת אומנם הגיעה למרחב מודעות על מנת לטפל בבן שלה, אך מהר מאוד מצאה את עצמה מטפלת בעצמה, כי זאת בעצם הנחת היסוד של תפיסת "המטאיזם", הפילוסופיה על בסיסה מושתת חדר כושר לתודעה. התפיסה גורסת כי המציאות הינה סרט, הדמיה, או אם תרצו השתקפות מדויקת של המתרחש עמוק בנבכי התודעה, ועל מנת לחולל שינוי אמיתי ובר קיימא ב"מסך" המציאות, עלינו לחולל אותו קודם כל בתוכנו, פנימה בתודעתנו. 

בנוסף, באותה תקופה ליאת התמודדה עם תהליך כואב של גירושים. ההתנהלות שלה עם הגרוש לא הייתה טובה והם אף הגיעו לבית משפט. כשליאת נכנסה לתהליך, התוצאות לא איחרו להגיע. "כשהבנתי שאני מחוללת את מציאות חיי, הבנתי שאני גם יכולה לשנות אותה. התחלתי לעבוד בתוכי, והבנתי שהייתי מאוד תלותית. פחדתי לשחרר, נאבקתי, תליתי את האושר והביטחון שלי באחרים. ברגע שהבנתי את זה יכולתי לשנות וממש לעדכן את תוכנת האישיות שלי. הבנתי שאני יכולה להסתדר בעצמי, שאני חזקה מספיק וגיליתי את כוחה של התודעה שלי. השינויים שעשיתי שינו את החיים שלי מהקצה אל הקצה".

כיום, שנתיים אחרי, ליאת מספרת שמערכת היחסים בינה ובין הגרוש שלה השתנתה לבלי היכר. "אנחנו מסתדרים מצוין, מתארחים אחד אצל השני ואפילו יוצאים לבילויים משותפים עם הילדים. ברגע שאני עשיתי עבודה פנימית, הוא השתנה. הבנתי שעם שחרור השליטה והתלות פיניתי לו מקום להיות אבא בנוכחות מלאה. אני עדיין חווה רגעים לא פשוטים עם הבן שלי, לצד ההתקדמות, אבל עכשיו אני לא לבד, אנחנו שניים, ושנינו נרתמים לאותה מטרה".

כיום ליאת נמצאת היום בדיוק במקום עליו חלמה. היא עובדת בתפקיד בכיר מאוד בעבודת חלומותיה, בחברה מדהימה עם אנשים מדהימים שעוסקים בריפוי מחלות גנטיות בבני אדם. "אנחנו לקראת הגשמת חלום עבור הרבה אנשים שנעניק להם חיים". היא זוכה להצלחה אדירה, הצליחה לרכוש בית בעצמה, והאקזיט המרגש שהחברה שלה עשתה העניק לה חיים של רווחה גדולה.  

"העבודה בחדר כושר ממשיכה להיעשות כל הזמן ברבדים עמוקים יותר ויותר, ולאחר שגם שחררתי את הבושה זכיתי במתנות נוספות. היום יש לי בן זוג מדהים ואהוב, לראשונה בחיי אני מרגישה במרחב בטוח ואוהב שמאפשר לי להרגיש נהדרת בדיוק כפי שאני".

קרן בק פוגל (צילום: מיכל אברהמי)
לא תמיד כיף אבל מתגמל. קרן בק פוגל | צילום: מיכל אברהמי

מעורכת דין לסטנדאפיסטית עסוקה

קרן בק-פוגל, עורכת דין בהכשרתה, שאחרי שנה בחדר כושר לתודעה הפכה לסטנדאפיסטית עסוקה, הגיעה בעקבות משבר הגירושים שחוותה. "הייתי במצב נפשי קשה מאוד, שבורה עם ב' דגושה, ואני זוכרת שמאוד כעסתי על כולם - על העולם, על הגרוש, על החיים שלי שבאותה תקופה היו הדבר האחרון שתכננתי שהם יהיו".

בתור עורכת הדין, היא מספרת שהייתה מאוד רציונלית, ולכן אחרי אירוע המבוא "לצאת מהמטריקס", בו היא נחשפה לעולם התודעה, החליטה שהיא רוצה להמשיך להתפתח בחדר כושר לתודעה. העבודה בשיטה, עבור בחורה לא רוחנית, כפי שהגדירה את עצמה, על כל המודלים הסדורים והלוגיקה המדויקת שלה, התאימה לה מאוד. "לי היה חשוב 'לראות' ולהבין ברמה הפרקטית מה העבודה שאני צריכה לעשות, והמודלים האלה הצליחו להראות לי בדיוק את מה שחיפשתי. חדר הכושר מכריח אותך להתבונן נכוחה בבעיות שלך. נכון, זה לא תמיד כיף, אבל זה סופר חשוב, ומעבר לכך מתגמל בצורה בלתי רגילה".

קרן מתאמנת בחדר כושר לתודעה כבר ארבע שנים. "כשהגעתי שום דבר בחיים שלי לא הסתדר. הבית התפרק בגירושין, מערכות היחסים עם הילדים שלי ועם ההורים שלי היו מקרטעות ואני הייתי כעוסה ולוחמנית – כיאה לעורכת דין. תהליכי העבודה בחדר הכושר ריככו אותי, לימדו אותי לקבל את החיים שלי, לסלוח, ומשם הגיעה העבודה האמיתית על הביטוי שלי – הבנתי שאני לא מביאה לידי ביטוי חלק אמיתי שקיים בי".

"כעורכת דין הייתי הרבה פחות מצחיקה"

כשקרן הבינה את זה, החיים שלה לקחו זווית מפתיעה למדי. היא הבינה שהיא בכלל רוצה להיות סטנדאפיסטית. חתיכת גילוי. "היום אני על במות. מאוהבת במקצוע, מצחיקה אנשים שזה תגמול שאי אפשר לתאר במילים. הרגשה של 'היי' ושסוף סוף מצאתי את המקום שלי בעולם. אין ספק שבתור עורכת דין הייתי הרבה פחות מצחיקה. בסוף החודש אני עושה הופעה בפרדס חנה וכל הכרטיסים נמכרו - sold out!. העבודה בחדר הכושר שינתה לי את החיים, או ליתר דיוק את התפיסה שלי על החיים ומה זה חיים בכלל. החיים שלי הפכו ממשהו כאוטי, מלא סבל וכאב, ש'צריך' לחיות, למשהו מרגש וכיפי, לחיות את החיים כי אני רוצה לחוות אותם".

חדר כושר לתודעה (צילום: shutterstock)
עדכון גרסה למוח | צילום: shutterstock

תנאי השימוש של חדר הכושר

העבודה בחדר הכושר, אם תהיתם, מתבצעת מהבית שלכם, בלי לזוז מהספה. זאת הסיבה שמאות רבות של משתתפים הם בכלל ישראלים ברחבי העולם (בינתיים התכנים זמינים רק בעברית, אבל כבר יש שמועות על רשת אמריקאית שעומדת לתרגם אותם). ה"קידוד", שזהו עדכון התכנות, הקוד החדש שנטמע בתוכנה, אורך כשמונת ימי עבודה. אלו לא ימי עסקים, אלא ימי עבודת חקירה תודעתית אותה עושים המשתתפים ברחבי העולם. כל אחד באופן עצמאי בחייו ובמקומו ברחבי הגלובוס, ובו זמנית כולם יחד בעוצמה מיוחדת השמורה למסה קריטית. כל חודש נכנסים "למעבדה" הווירטואלית וחוקרים נושא מהותי אחר בחיינו, ויוצאים משודרגים אחרי עדכון גרסה.

מעבר לדרך משנת החיים, שאין מילים שייטיבו לתאר אותה, מדובר בבית. משפחה של ממש. מתאמני חדר כושר הם חלק מקהילת "מרחב מודעות" המונה למעלה מ-40,000 חברים החיים חיי התפתחות ומודעות כדרך חיים. קהילה החיה הגשמה והנאה, לצד תרומה משמעותית לקהילה, והכי חשוב לא חוששת להפוך כל "גהנום" ל"גן עדן עלי אדמות".

לחצו כאן לצעד הראשון: הרצאה פותחת תודעה ללא עלות "לצאת מהמטריקס". בשלים לקפוץ למים העמוקים? לחצו כאן לחדר כושר לתודעה והתחילו לשדרג את החיים. חודש אחרי חודש בהתמדה.