כשזה קשור להפשרת בשר לפני בישול, אנשים רבים נוקטים שיטות שונות. רבים מעדיפים להוציא את הבשר מהמקפיא ולתת לו לחכות קצת על השיש - ואילו אחרים משתמשים במיקרוגל. הבעיה היא שלא כולם מודעים לכך שישנן שיטות מסוכנות יותר מאחרות, שעלולות להוביל לכמות חיידקים גבוהה יותר על הבשר. אז מה השיטה הטובה ביותר מבחינה בריאותית? ד"ר גידי ציפורי, מנכ"ל המכון הישראלי לאיכות ובטיחות במזון, התארח אצל "פאולה וליאון" וענה על השאלה.
עוד ב-mako בריאות:
>> כמה פעמים ביום אתם אמורים לעשות פיפי?
>> הבטן מתנפחת אחרי האוכל? תנסו את הדבר הבא
>> 5 מזונות אנטי אייג'ינג שאתם חייבים להוסיף לתפריט
"אם מפשירים על השיש בטמפרטורה של 20 מעלות או יותר - חיידקים מתחילים לשכפל את עצמם", מסביר ד"ר ציפורי. חיידק סלמונלה המצוי בבשר מופשר שנמצא בחוץ ישכפל את עצמו כל 17 דקות, לכן אופציית השיש פחות מומלצת. ומה לגבי מיקרוגל? "אפשר להפשיר במיקרוגל, אך יש לבשל אותו ישר ולא להשאיר את הבשר בחוץ לאחר ההפשרה". אז מה כן כדאי לעשות? ד"ר ציפורי ממליץ לתכנן את ההפשרה מראש: במקרר של 4 מעלות, הפשרת בשר תיקח כיומיים וחצי. אם אתם קצרים בזמן, ניתן להשתמש בשיטה שמאושרת על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, שהיא להשאיר את הבשר באריזה הסגורה שלו ולשים אותו במים קרים זורמים. החיסרון בשיטה זו הוא כמובן בזבוז מים.