תפוח העץ הוא פרי רב שנתי שניתן לשלב בתפריט בכל ימות השנה וליהנות מיתרונותיו הרבים. הוא מרענן ומתאים לשייקים, למאפים או להכנת קומפוט חמים. אפשר לקחת אותו למשרד, לבית הספר והוא מחזיק מעמד גם ללא תנאי קירור - כל עוד הוא נשמר בקליפתו. יש מגוון זנים של תפוחים, וכל אחד מהם מכיל את אותם יתרונות תזונתיים. בימים אלו מתחילה עונת קטיף התפוחים שבה התפוחים נמצאים בשיא צמחתם, ולפיכך גם כל היתרונות הבריאותיים שבהם מועצמים מתמיד. הנה כמה סיבות טובות לשלב תפוחים בתזונה שלכם.
הכי משביע: מבין כלל הפירות, תפוח העץ נחשב כפרי הכי משביע בסולם דרוג השובע.
תורם לעיכול תקין ולאיזון הכולסטרול: תפוח עץ עשיר בסיבים תזונתיים – אך מתגאה במיוחד בסיב מסיס בשם פקטין (התורם הן להסדרת תפקוד מערכת העיכול, הן לשמירה על רמות הכולסטרול והן תורם לשמירה על בריאות המעי באמצעות עידוד חיידקים ידידותיים הניזונים מסיב זה).
מונע מחלות ולהגנה על הגוף: התפוח עשיר בוויטמין C הידוע ביתרונותיו הבריאותיים הרבים: הוא תורם למניעת מחלות לב, בסיוע במניעת מחלות לב , מסייע להחלמת פצעים , תורם לספיגת הברזל מהמזון ועוד. כמו כן, הוא מכיל קוורצטין ואפיקטכין – נוגדי חמצון שהוכחו כמסייעים בהפחתת סיכון למחלות סרטן. כמו כן הוא מכיל נוגדי חמצון רבים נוספים אשר מסייעים אף הם בהפחתת סיכון לתחלואה כגון מחלות לב כליליות.
בריא לשיניים: תפוח העץ מסייע בשמירה על בריאות השן. לא רק שהוא לא נוטה להידבק לשיניים, אלא שלפי טענות מסוימות הוא אף תורם בניקוי שאריות מזון אחרות מחלל הפה.
תורם לבריאות השרירים: התפוח מכיל מגנזיום - מינרל חיוני לבניית העצמות והשרירים, וכן אשלגן החיוני לתפקוד תקין של כל תאי הגוף.
תורם למניעת מומים בקרב עוברים: החומצה הפולית שבתפוח חיונית לתהליכי צמיחה וליצירת תאי דם והיא ממלאת תפקדי חשוב במניעת מומים מולדים בקרב עוברים.
תורם לראייה תקינה: התפוח מכיל ויטמין A החשוב לגדילה תקינה , להתפתחות ולפעילות תקינה של רקמות ריריות ולמנגנון הראייה.
הכותבת היא מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת