לפי כתב העת הרפואי American Journal of Lifestyle Medicine, סקרים שנעשו בארה"ב מצאו כי 95 אחוז מהאמריקאים לא מגיעים לכמות היומית המומלצת של סיבים תזונתיים. אמריקאים צורכים בממוצע רק 16 גרם סיבים תזונתיים, במקום 38-25 גרם. בהתחשב בכך שרבים מעדיפים קמח לבן, שמכיל פחות סיבים, ייתכן שגם לא מעט אנשים בישראל צריכים להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים.
לסיבים יתרונות בריאותיים רבים, ביניהם שמירה על אוכלוסיית חיידקים תקינה במערכת העיכול ותפקוד תקין של המעיים. אז אם אתם לא בטוחים שאתם צורכים מספיק סיבים תזונתיים, הנה כמה סימנים שיעזרו לכם לדעת אם אתם צריכים לשלב יותר סיבים בתפריט:
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אתם צורכים תזונה דלת סיבים (בלי להיות מודעים לכך)
זה נשמע מובן מאליו, אבל גם אם אתם מקפידים על תזונה בריאה, ייתכן שהיא דלה בסיבים תזונתיים ואתם כלל לא מודעים לכך. אם התפריט היומי שלכם דורש מכם לוותר על פירות כמו תפוחים, בננות ואבוקדו – ועל שעועית ושקדים, ייתכן שאתם לא מגיעים לכמות היומית המומלצת של סיבים תזונתיים. היוועצו בדיאטן קליני ובדקו כיצד תוכלו לשלב סיבים בתפריט שלכם.
אתם תמיד רעבים
מזונות דלים בסיבים תזונתיים אמנם מאוד מפנקים וטעימים (למשל פסטה ופנקייק), אבל הם לא משביעים לאורך זמן. כשאתם צורכים כמות מספקת של סיבים, אתם שבעים לאורך זמן. אך כשאין הרבה סיבים בתפריט, קשה יותר לשבוע וכתוצאה מכך מחפשים נשנושים או אוכלים מנה אחת יותר מדי. לכן, תזונה דלת סיבים תזונתיים יכולה בהחלט לתרום לעלייה במשקל. ואם קשה לכם להיגמל מפסטה (לכולנו), עברו לפסטה שעשויה מקמח מלא, שתספק לכם כ-6 גרם של סיבים, במקום 2.5 בפסטה רגילה מקמח לבן.
עוד ב-mako בריאות:
>> אוכלים חביתה לארוחת בוקר? טעות גדולה
>> הטריק המהיר שמחזק את שרירי הבטן
>> אחת ולתמיד: האם כדאי ללבוש חזייה?
אתם סובלים מעצירות
אם אתם ממש מנסים ולא מצליחים לזכור מתי בפעם האחרונה עשיתם מספר 2, זה לגמרי סימן אזהרה לכך שאתם לא צורכים מספיק סיבים תזונתיים. סיבים תורמים לתפקוד תקין של מערכת העיכול וזה אומר שאם אתם צורכים מספיק סיבים, היציאות שלכם אמורות לפעול פחות או יותר כמו שעון. צריכת מזונות המכילים הרבה סיבים, כמו ברוקולי, תרד, אגסים, תפוזים ופירות יער, ושתיית מים הן המפתח ליציאות תקינות.