הקשיבו לגוף

נכון, יש לאנשים המון הערות על אופן האכילה שלכם, התעלמו מהערות לא רלוונטיות, השיבו בנימוס ועשו את המוטל עליכם. אם כבר התחלתם לרדת במשקל לפני החג, ייתכן שיצטרפו לתהליך שלכם חברים או בני משפחה. ברגע ששבעתם אל תתפתו להמשיך לאכול. זה בסדר לשבת בחברותא ורק לשתות כוס תה או ליהנות מסודה עם לימון או מקפה שחור. התעלמו ממבטים או הערות.

חריימה אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
דגים זה אחלה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

תכננו את האכילה

הכינו לעצמכם או בקשו שיכינו לכם מזונות שתוכלו ליהנות מהם, למשל שניצל מטוגן בקמח שקדים או תרד מוקרם או פטריות מוקפצות ביין וחמאה או כרובית מטוגנת. מרק עוף או בשר עם ירקות תמיד טובים כדי להשביע ולספק לכם נוזלים ומינרלים.

חשבו על כל המגוון שממנו אתם יכולים ליהנות ופחות על מזונות שאתם צריכים להימנע מהם. כמה נחמד לאכול כבד קצוץ ללא רגשי אשמה. יש המון מזונות שאתם יכולים לאכול במידה ללא ייסורי מצפון - בשר, עוף, דגים, ביצים, גבינות שמנות, ירקות בכל צורת הכנה כולל מטוגנים, שקדים ואגוזים לאוכלי קטניות, שוקולד מריר וכל השמנים שמוסיפים טעם ותורמים לתחושת השובע והסיפוק מהארוחות: שמן זית, אבוקדו, זיתים, טחינה, חמאה, שמנת להקצפה, קוקוס וכו'.             

מצות מחוץ לתחום!

אפשר טעימה בערב החג בשביל הברכה. שבו רחוק מהמצות, הרבו בשתיית מים והימנעו משתייה ממותקת. אפשר ליהנות מקפה ותה, יש להמעיט בשימוש בממתיקים.

מצות - פסח (צילום: istockphoto)
לכו רק על הימני | צילום: istockphoto

עוד ב-mako בריאות:

>> מצמצמים בפחמימות? 8 טעויות שאתם עושים
>> הטריק הפשוט שיעלים לך את הצלוליט
>> מרפדים את האסלה? כדאי שתקראו את זה קודם

יין משמח לבב אנוש

אתם יכולים ליהנות ממנו (כוסית לאשה, 2 כוסיות לגבר).

צאו לטייל

מומלץ בימי החג לנצל את הזמן הפנוי לטיולים בטבע, המלווים בהליכה ברגל. כדאי אפילו להעביר את הבילויים המשפחתיים לחיק הטבע. אם בכל זאת נשארתם בבית, קצרו את זמן הישיבה ליד השולחן או הצלחת: עברו לשבת ליד בן הדוד שלא פגשתם מזמן, סייעו בפינוי השולחן בסיום הארוחה, שחקו עם הילדים הקטנים או הדיחו כלים.

צאו לטרק רק בקבוצה (צילום: 123RF)
תזוזו | צילום: 123RF

בלי רגשות אשם

במידה וחרגתם ולא צלח לכם, כי זה לא יעזור. במקום להתייחס לכך כאל כישלון, התייחסו לזה כאל ניסיון שלמדתם ממנו. בחג הבא כבר תהיו חכמים יותר. 

*עדינה בכר היא דיאטנית קלינית במרכז גלאנט לטיפול בסוכרת 

 

והנה גם 3 אופציות לתחליפי קמח דלי פחמימות, שסיפקה עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת

קמח שקדים / אגוזים

למעשה, כל סוג של אגוזים ושקדים ניתן לטחון דק דק כך שמתקבלת אבקה הדומה לקמח. הקמח המתקבל עשיר במינרלים ובשומנים מהסוג הבריא ודל בפחמימות.

קמח קוקוס

מתקבל מטחינה של "בשר" הקוקוס ולאחר ייבושו והסרת רוב השומן ממנו. רוב הפחמימות שלו הן למעשה סיבים תזונתיים, שכידוע אינם נספגים כסוכר ואף מעבר לכך הם בעלי תפקיד באיזון רמת הסוכר. בקמח זה משתמשים בדרך כלל בכמויות קטנות יותר בהשוואה לקמחים אחרים בעקבות נטייתו לספוח נוזלים. שימו לב כי אכילת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים בכמויות גדולות עלולה לגרום לתחושות לא נעימות במערכת העיכול הכוללות נפיחות בטנית, גזים ויציאות רכות.

פשתן

זרעוני הפשתן ידועים ומוכרים בתור מזון בריאותי בעיקר בגלל תכולת הסיבים שלו המסייעת לתהליכי העיכול ובגלל נוכחות חומצת שומן שבו הקשורה למשפחת אומגה 3. טחינת הפשתן הופכת אותו למעין קמח אשר יכול לשמש באפיית לחמים, קרקרים ושאר מאפים. את זרעי הפשתן מומלץ לקנות מייד לאחר טחינתם בעקבות נטייתם להתעפש במהרה. מומלץ לקנות אותו בכמויות קטנות בכל פעם ולשמור במקפיא. כיום ניתן למצוא לחם פשתן בחלק מחנויות הטבע אך חשוב לשים לב לכמויות הנאכלות על מנת להימנע מתופעות לוואי במערכת העיכול (בגלל נוכחות הסיבים) וגם כיוון שאומגה 3 בכמויות גדולות עשויה להשפיע על דילול הדם ועל מדדים נוספים.

קמח שומשום (שומשום טחון) / טחינה

משומשום טחון ומהטחינה המיוצרת ממנו ניתן להכין שלל מאכלים שלא הייתם מעלים בדעתכם. חשוב להבדיל בין שומשום מלא (הכולל את קליפת השומשום), שממנו מייצרים טחינה משומשום מלא וקמח שומשום מלא, לעומת מוצרים מקבילים שאינם מיוצרים משומשום מלא. לשומשום המלא ערכים תזונתיים גבוהים יותר, אם מבחינת מינרלים כמו סידן וברזל הקיימים בו בכמות גדולה יותר באופן משמעותי, כמו גם תכולת הסיבים התזונתיים אשר גבוהה יותר בו.

מכל הקמחים הללו ניתן להכין לחמניות/ מאפינס/פנקייקס/ קניידלך/עוגות/לשלב בפשטידות/ להוות ציפוי לשניצל ועוד ועוד. מזריקי אינסולין שימו לב – כיוון שהקמחים דלים מאוד בפחמימה, בסבירות גבוהה ובכמויות אכילה סבירות לא יהיה צורך לספור עליהן פחמימות ולהזריק עליהן אינסולין. כולם ללא גלוטן ולכן מתאימים לחולי צליאק או לנמנעים מגלוטן. על מנת למנוע חמצון, מומלץ לשמור אותם במקרר.