הרכבו התזונתי, טעמו המתקתק והמרקם והעסיסי שלו - כל אלה הופכים את האפרסק לאחד מפירות הקיץ הפופולריים ביותר. הוא יכול לשמש כחטיף מתוק ובריא, אפשר לצרוך אותו כמו שהוא, לשלב אותו בסלט עלים רענן או בשייק פירות. הנה כמה סיבות טובות לצרוך אותו באופן יומי.
עשיר בנוגדי חימצון המגינים על הגוף: פנולים, קרוטנואידים ויטמין E ו-C: כל אלה הם רכיבים חיוניים באפרסק שתורמים להאטת תהליכי הזדקנות ולהפחתת הסיכון למחלות כרוניות (סרטן ומחלות לב וכלי דם) ולמחלות דלקתיות.
שומר על בריאות העיניים ומערכת החיסון: האפרסק מכיל כמות גבוהה של ויטמין A . ככל שהפרי צהוב יותר כך הוא מכיל יותר ויטמין זה. מדובר בוויטמין ההכרחי לתהליכי גדילה בגיל ינקות וילדות, מסייע בשמירה על בריאות העיניים, על מערכת החיסון, בריאות הרקמות, בריאות העור ועוד.
טוב ללב ולכלי הדם: האפרסק עשיר במינרלים, בייחוד באשלגן שחיוני לתפקוד והתכווצות השרירים (שריר הלב), למאזן הנוזלים ולחץ הדם; ובמגנזיום - שחשוב למטבוליזם של העצם ולהרפיית כלי הדם והשרירים.
מצוין לנשים בהיריון: האפרסק מכיל ויטמינים מקבוצה B, ביניהם חומצה פולית שמסייעת ביצירת תאי דם, בשמירה על תפקוד מערכת העצבים. זו חיונית גם להתפתחות התקינה של העובר במהלך ההיריון.
אידיאלי לשמירה על משקל גוף תקין: זאת בשל העובדה שהאפרסק עשיר בנוזלים, מכיל סיבים תזונתיים ורק כ-50 קלוריות לפרי בינוני .
יעל חן – רביע, היא דיאטנית לילדים ונוער בכללית