עצירות היא אף פעם לא דבר נעים. אף אחד לא רוצה כאבי בטן עזים, נפיחות בבטן ותחושה של חוסר אנרגיה. אנחנו יודעים שכדי למנוע מצב של עצירות ובעיות בעיכול, כדאי קודם כל לשתות מספיק מים ולאכול הרבה סיבים תזונתיים. אבל יש עוד משהו שאתם יכולים לעשות: לאכול יותר תבלינים. אז בין שאתם מעדיפים לשתות אותם אן לשלב אותם במאכלים שונים, הנה חמישה תבלינים שמערכת העיכול שלכם תשמח שתאכלו יותר מהם:
1. פלפל אדום חריף
ד"ר ניקט סונפאל, גסטרואנטרולוג, ממליץ למטופלים שלו שסובלים מעצירות או מנפיחות לאכול פלפל אדום חריף, ספציפית מסוג קאיין. "קאיין מעורר את בלוטות הטעם, שמעודדות ייצור רוק", הוא מסביר לאתר wellandgood. "לאחר מכן, בהמשך מערכת העיכול, קאיין מעורר שלושה דברים: הפרשת חומצת מימן כלורי בקיבה, שחרור אנזימים מהלבלב למעי הדק והפרשת מיצי מרה מהכבד ומכיס המרה. שלושת הכימיקלים הללו מסייעים לעיכול ועוזרים למטופלים להרגיש פחות נפוחים אחרי ארוחות".
2. ג'ינג'ר
הג'ינג'ר הוא לא פחות מסופר פוד אמיתי, שמיוחסות לו סגולות בריאותיות רבות. אחת מהן היא סיוע לשמירה על בריאות מערכת העיכול. מלבד העובדה שהוא נחשב לפתרון יעיל נגד בחילות, הג'ינג'ר יעזור למערכת העיכול שלכם בעוד מגוון דרכים. "הוא במיוחד מעולה לבריאות המעי, כיוון שהוא מעודד ניעות של מזון במערכת העיכול, עוזר ליציאות בשירותים ומסייע להילחם בעצירות ובנפיחות", מסבירה בריג'יט זייטלין, דיאטנית קלינית. אתם יכולים לצרוך ג'ינג'ר בחליטה, להוסיף אותו לשייקים או לשלב אותו במאכלים שונים.
עוד ב-mako בריאות:
>> מטריד: כך מומחים משערים שניראה עוד 20 שנה
>> רוצים לשפר את חיי המין? נסו את המשחק הזה
>> דיאטנית: תתרחקו מהתוספת הזאת לסלט
3. זרעי כמון
מתברר שהתבלין שמככב לא מעט במטבח המקומי יכול לעזור למערכת העיכול – וליציאות שלכם. "כמון עוזר לייצור מיצי מרה, מה שהגוף שלכם זקוק לו כדי לפרק שומן, במטרה לעכל אותו ולספוג אותו", מסבירה זייטלין. כשהגוף מתקשה לפרק שומן, אתם עלולים להרגיש חסרי מרץ ונפוחים.
4. זרעי שומר
שומר נחשב ללא פחות מסופר סטאר כשזה נוגע לבריאות מערכת העיכול. בקרב חסידים של צמחי מרפא, שומר משומש לא מעט לשיפור בעיות במערכת העיכול. הוא עוזר להילחם בחיידקים רעים במעי שעלולים להתרבות ולגרום לבעיות בעיכול, חוסר נעימות, עצירות ודברים לא נעימים אחרים. ישנן חליטות תה המבוססות זרעי שומר, אבל אם זה פחות עושה לכם את זה, אתם כמובן יכולים לשלב אותם במרקים, תבשילים ומוקפצים למיניהם.
5. כורכום
"באופן אישי אני נוטל תוסף כורכום וגם משלב אותו בבישול", מסביר ד"ר סונפאל. מלבד היותו בעל מאפיינים אנטי-דלקתיים, כורכום הוא משלשל טבעי. "מחקר קטן שנעשה ביפן מצא שמתנדבים שאכלו מזון המכיל כורכום תנועת המזון במעי שלהם הייתה מהירה יותר, כלומר הסיכוי לעצירות היה נמוך יותר".