תסמיני הקורונה העיקריים יכולים לכלול חום, צמרמורות, שיעול, עייפות, כאבי שרירים או גוף, כאבי ראש, כאבי גרון, שלשולים, גודש, קוצר נשימה ואובדן טעם או ריח. אם אתם חווים תסמינים חמורים יותר כמו בעיות נשימה או לחץ בחזה, פנו מיד לטיפול רפואי. התסמינים השכיחים ביותר של הנדבקים באומיקרון
הרגלי אכילה בריאים יכולים לסייע להרגשה טובה יותר בזמן המחלה ולסייע להתאוששות מהירה. הנה 8 מאכלים ומשקאות שחשוב לוודא שיש לכם בבית רגע לפני שאתם נכנסים לבידוד:
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
מרק עוף
שילוב של עוף וירקות בקדרה מהבילה הוכיח את עצמו במשך מאות שנים של חורפים, וירוסים והצטננויות קשות. ההנחה היא שהמרק גורם לתאי הדם הלבנים לנדוד אל עבר הווירוס ולהילחם בו, והמחקרים אכן מראים שתכונות המרפא של מרק העוף הם יותר מ"סתם" תרופת סבתא.
איך מכינים את מרק העוף הכי בריא?
תפוחי אדמה
בשילוב עם המרק או בתנור בנפרד - תפוחי אדמה מועילים למצב של גודש ודלקתיות בדרכי הנשימה, הודות לאשלגן הרב שהם כוללים, תפוח אדמה בינוני מכיל כ-550 מ"ג אשלגן. עוד מזונות עשירים באשלגן: בננות, אבוקדו, משמשים, אגוזים, ערמונים ותמרים.
פירות קפואים ללא סוכר
המחלה יכולה להוביל לרמות שונות של התייבשות, בין היתר בשל רמות נמוכות של נתרן בדם, בעיקר בחורף כשנמצאים בבית ללא תנועה ואפשר לשכוח ולשתות כנדרש. על פי דו"ח של האגודה לזיהומים רפואיים, עלול להיווצר מעגל קסמים של חוסר בכמות מספקת של נוזלים שגורם להידבקות בקורונה, מה שמאיץ עוד יותר את איבוד הנוזלים. פינוקים קפואים של פירות יכולים לספק מעבר לנוזלים עצמם, ערך תזונתי, הרגעה של כאבי גרון וחיזוק של מערכת החיסון.
מה עוזר למערכת החיסונית שלנו לפעול טוב יותר?
מי קוקוס
מתמודדים עם שלשולים? הגיע הזמן לחדש את המינרלים שהגוף צריך כדי לחזור לעצמו כמו אשלגן, נתרן וסידן. כאשר סובלים משלשול, הגוף שוטף החוצה אלקטרוליטים רבים. מי קוקוס מכילים אלקטרוליטים טבעיים וללא סוכר, וכדי להימנע מצריכת סוכר מיותרת, עדיף לבחור במי קוקוס רגילים ולא ממותקים. בנוסף, מי קוקוס עשויים להיות מועילים לכאבי ראש שנגרמים מהתייבשות על ידי החזרת נוזלים דרך האלקטרוליטים.
דגנים מלאים
בדומה לכל וירוס, נגיף הקורונה גורם לדלקת בגוף ולכן כל מזון עם תכונה אנטי דלקתית יכול להועיל. בסקירה של תשעה מחקרים, החוקרים גילו שצריכת דגנים מלאים קשורה להורדת סמני דלקת בקרב מאות חולים. לפי מטא אנליזה מסין שפורסמה באוקטובר 2018 בכתב העת Medicine, צריכת דגנים מלאים מועילה להפחתה של 71% ברמות חלבון הדלקתיות CRP וכן להפחתת סימני דלקת נוספים.
מאכלים עם דגנים מלאים: שיבולת שועל, אורז חום ולחם מחיטה מלאה, כוסמת, קינואה, דוחן, גריסי פנינה ושיפון.
9 דרכים להכניס דגנים מלאים לתפריט
פירות וירקות שלמים
מחקר שפורסם בספטמבר 2021 בכתב העת Gut מצא שתזונה מבוססת צמחים לא רק שהורידה את הסיכון ללקות ב-COVID-19, אלא גם הפחיתה את חומרת הסימפטומים עבור מי שנדבק בנגיף. אם אתם תוהים על איזה פרי או ירק ללכת היום, תמיד עדיף לנסות את אלו שמכילים אחוזים גבוהים של מים כמו תותים, מלפפונים וחסה.
חלבון צמחי
צריכה של מזונות עשירים בחלבון חשובה לשמירה על מסת שריר במהלך זמן הבידוד, עקב ירידה משמעותית בפעילות הגופנית. כמו כן, המחלה גורמת לגוף לשרוף יותר 'דלק' לקראת ההתאוששות. מחקר שפורסם בשנת 2019 מצא שחלבון על בסיס צמחי עשוי להיות משכך דלקות טוב יותר מאשר חלבון מן החי.
מאכלים עשירים בחלבון צמחי: טופו, סויה, קינואה, אדממה, ספירולינה, זרעי צ'יה.
תה חם עם דבש
כמו מרק עוף, כמעט כולנו מרגישים על גופנו את ההשפעה המועילה של תה חם וביתי מול כל וירוס או שפעת. אם כבר תה, שווה לייעל אותו למקסימום עם תוספת של דבש במקום סוכר. לדבש יש השפעות אנטי דלקתיות ותכונות אנטי-מיקרוביאליות שעוזרות לשפר את התגובה החיסונית.
איך דבש וקינמון משפיעים ביחד על הגוף?
מאלו מאכלים עדיף להימנע בזמן המחלה?
המזונות הבאים נחשבים למעודדי דלקות ומומלץ להימנע מהם כמה שיותר, בעיקר בזמן המחלה: מזון מטוגן, פחמימות פשוטות מעובדות כמו לחם לבן, סוכר מעובד, מאכלים ממותקים, מזונות חומציים וכאלו שעשירים בנתרן.